2023-09-18 13:05:25
Φωτογραφία για Χρυσοχοΐδης: Με εφαρμογή στο κινητό γιατροί και πολίτες θα ξέρουν ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη



 Με μία εφαρμογή στα κινητά τους γιατροί και πολίτες θα γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε σχετικά με το ΕΚΑΒ πως ο σχεδιασμός προβλέπει την κάλυψη άλλων 800 θέσεων, οι οποίες θα προκηρυχθούν μέσα στο 2024.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (18.09.23), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως σε τέσσερις εβδομάδες θα υπάρξει μία εφαρμογή (application) μέσω της οποίας, θα μπορούν από το κινητό τους οι γιατροί αλλά και οι πολίτες να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο, ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη.



Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη, προτελευταία θέση, όσον αφορά τις χώρες που έχουν το προνόμιο να έχουν τις λιγότερες ελλείψεις στα φάρμακα» και αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε παραγωγή γενόσημων φαρμάκων στην Ελλάδα. «Το 30% με 35% αυτών των φαρμάκων, των γενόσημων, υπάρχουν στη χώρα» τόνισε, αλλά παραδέχτηκε ότι οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα που αφορούν κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους συνεχίζονται.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ήδη υπάρχουν τρεις αποφάσεις για απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών και όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν θα παίξουμε με αυτά τα ζητήματα, καθώς για μας προέχει η υγεία των πολιτών». Προανήγγειλε ακόμα πως θα ληφθούν μέτρα εάν υπάρξει εταιρεία που κάνει παράλληλες εξαγωγές, ενώ υπάρχουν ελλείψεις.

www.newsit.gr


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ