2023-09-21 20:18:15
Φωτογραφία για DIY Στρογγυλά τραπεζάκια με υγρό γυαλί
Τα τραπέζια είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές με υγρό γυαλί και ειδικά τα στρογγυλά βοηθητικά τραπεζάκια με resin μπορούν να αποκτήσουν πραγματικά μοναδική όψη, με όχι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. 

Το βασικό που καθορίζει τελικά την αισθητική ενός τέτοιου τραπεζιού δεν είναι τόσο οι αποχρώσεις ή τα πρόσθετα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στην επιφάνεια του, όσο το απόλυτα συμμετρικό ολοστρόγγυλο σχήμα του που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την χρήση ενός κατάλληλου για αυτή την χρήση καλουπιού. 

Τα καλούπια αυτά που δεν είναι διαδεδομένα στην εγχώρια αγορά μπορούν βεβαίως και να κατασκευαστούν από σκληρό πλαστικό, μεταλλικά κομμάτια κλπ μια διαδικασία όμως που δεν είναι γαπλή ια ερασιτέχνες σε τέτοιου είδους εχγειρήματα.

Τα έτοιμα ειδικά καλούπια για κατασκευές resin είναι ο πιο απλός τρόπος και διατίθενται σε ποικιλία μεγεθών - σχημάτων και για κατασκευές τραπεζιών σε μεγάλα sites του εξωτερικού και σε γενικά χαμηλές τιμές. Δείτε ενδεικτικά εδώ. 





Το καλούπι και φυσικά υγρό γυαλί δύο συστατικών (διαφανές ή χρωματισμένο) είναι τα βασικά υλικά που απαιτεί η κατασκευή ενός τέτοιου τραπεζιού.

Κομμάτια φυσικού ξύλου κομμένα σε ακανόνιστα ή πιο συμμετρικά κομμάτια, αποξηραμένα λουλούδια, ξύλινα, μεταλλικά ή χάρτινα στοιχεία κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν προαιρετικά και να τοποθετηθούν μέσα στο καλούπι, πριν το γέμισμά του με υγρό γυαλί. 

Μετά την πλήρη στερεοποίηση του υγρού γυαλιού, μια διαδικασία που ανάλογα με το πάχος του τραπεζιού μπορεί να χρειαστεί αρκετές ημέρες, η κατασκευή αφαιρείται από το καλούπι, γυαλίζεται και στο τελικό στάδιο προστίθενται πόδια τραπεζιού. 

Ένας εναλλακτικός και πιο απλός τρόπος για κατασκευές αυτής της μορφής είναι η χρήση ενός έτοιμου τραπεζιού με πλαίσιο (τύπου δίσκου) στο οποίο τοποθετείται μόνο υγρό γυαλί ή και πρόσθετα στοιχεία, όμως το αποτέλεσμα αισθητικά δεν είναι απόλυτα το ίδιο αφού στην περίπτωση του καλουπιού η τελική όψη της κατασκευής είναι ορατή από όλες τις πλευρές.  

Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιότητες του υλικού, τρόπο ανάμειξης, προσθήκη χρωμάτων κλπ  θα τις βρείτε στον πλήρη και αναλυτικό 

ΟΔΗΓΟ για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ 

του soulouposeto.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ