2023-10-09 18:27:10
Φωτογραφία για Γλουταθειόνη, Ν-ακετυλο κυστεΐνη (NAC) και ψευδάργυρος για την αποτοξίνωση από την ακίδα του κορωνοϊού
Η γλουταθειόνη είναι ένα απαραίτητο αντιοξειδωτικό μόριο στον άνθρωπο που αποτελείται από αμινοξέα γλυκίνη, 

κυστεΐνη και γλουταμινικό οξύ και λειτουργεί για την προστασία της ακεραιότητας των κυττάρων εξουδετερώνοντας (μειώνοντας) τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) που προέρχονται από ελεύθερες ρίζες, υπεροξείδια και βαρέα μέταλλα. 

Η γλουταθειόνη συντίθεται στο ήπαρ και είναι κεντρικής σημασίας για τις θεμελιώδεις διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της επισκευής των ιστών, 

της διατήρησης της ακεραιότητας των πρωτεϊνών στο σώμα καθώς και της βοήθειας στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Η γλουταθειόνη υπάρχει τόσο σε μειωμένες (GSH) όσο και σε οξειδωμένες μορφές (GSSG) και είναι ένας από τους κύριους αναγωγικούς παράγοντες ενδοκυτταρικά, η γλουταθειόνη είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των επιπέδων οξειδωτικού στρες. Στην πραγματικότητα, σε υγιή κύτταρα και ιστούς περισσότερο από το 90% της γλουταθειόνης είναι σε ανηγμένη μορφή. 


Ωστόσο, το οξείδιο του γραφενίου είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρά άμεσα και οξειδώνει τη γλουταθειόνη (GSH) με την GSSG, αυτή η εξάντληση στην GSH αυξάνει στη συνέχεια το επίπεδο των ειδών αντιδραστικού οξυγόνου (ROS), το οποίο έχει τεκμηριωθεί ως ο κύριος λόγος για την κυτταροτοξικότητά του. 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, πώς αποκαθιστά κανείς το επίπεδο της ενδογενούς μειωμένης Γλουταθειόνης (GSH) αφού ένα άτομο έχει εμβολιαστεί με «εμβόλια» Covid-19 που περιέχουν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες οξειδίου του γραφενίου; 

Μία πιθανή μέθοδος είναι μέσω της κατάποσης της Ν-ακετυλο κυστεΐνη (NAC).

Ν-ακετυλο Κυστεΐνη είναι ο πρόδρομος της γλουταθειόνης και προκαλεί το σώμα να παράγει γλουταθειόνη και είναι επίσης σε θέση να ασκήσει αντιοξειδωτική δράση μειώνοντας το επίπεδο των ελεύθερων ριζών στο σώμα. 

Επιπλέον, το NAC, όχι μόνο παράγει τη μειωμένη μορφή γλουταθειόνης, αλλά συνδέεται με την επιφάνεια των σωματιδίων οξειδίου του γραφενίου, εμποδίζοντας την οξείδωση της γλουταθειόνης. 

Έτσι, η απομόνωση των σωματιδίων οξειδίου του γραφενίου από το NAC επιτρέπει την αποκατάσταση της μειωμένης μορφής των επιπέδων γλουταθειόνης, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων του ROS, τη μείωση της τοξικότητας και της κυτταρικής βλάβης. 

Η προαναφερθείσα ικανότητα αποσιδήρωσης του NAC έχει επίσης αποδειχθεί με το υδράργυρο, κάδμιο ή αρσενικό, δεδομένου ότι το NAC είναι σε θέση να δεσμεύσει και να σχηματίσει σύμπλοκα με αυτά τα βαρέα μέταλλα μειώνοντας την τοξικότητά τους. 

Στην πραγματικότητα, ο Δρ Ricardo Delgado βιοστατιστικός και μέλος μιας ομάδας επιστημόνων και ιατρών στην Ισπανία (La Quinta Columna), έχει τεκμηριώσει προκαταρκτικά στοιχεία ότι η θεραπεία με NAC και ψευδάργυρο είναι σε θέση να βελτιώσει τον μαγνητισμό (που προκαλείται από παράγωγα γραφενίου και μεταλλικά νανοσωματίδια) σε ασθενείς μετά από εμβολιασμό με το «εμβόλιο» Covid-19 Pfizer. 

Δηλώνει ότι «με αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά (NAC και Ψευδάργυρος), έχω βοηθήσει άτομα που έχουν προσβληθεί από μαγνητισμό μετά τον εμβολιασμό με δύο δόσεις των “Εμβολίων” covid-19 της Pfizer και μετά από δύο εβδομάδες δεν επηρεάζονται πλέον από μαγνητισμό”. 

Για να αποτοξινωθεί από το οξείδιο του γραφενίου ο Dr. Jose Luis Sevillano (ένας οικογενειακός γιατρός στη Γαλλία, με 20 χρόνια εμπειρίας) συνιστά τη λήψη μιας κάψουλας του NAC (750mg) και δύο δισκία (25mg) ψευδάργυρο το πρωί για να εξασφαλιστεί η βελτιωμένη απορρόφηση στο σώμα.

Ο ψευδάργυρος είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει το οξείδιο του γραφενίου και ο Δρ Sevillano υποθέτει ότι ο ψευδάργυρος θα μπορούσε να συμπλοκοποιηθεί με μειωμένο οξείδιο του γραφενίου, αλλάζοντας τη δομική του σύνθεση και αναστέλλοντας την τοξικότητά του. 

Ο ψευδάργυρος, ένα από τα πιο άφθονα ιχνοστοιχεία στο ανθρώπινο σώμα, είναι επίσης σε θέση να αυξήσει το ρυθμό σύνθεσης γλουταθειόνης, καταπιέζοντας έτσι την τοξική επίδραση του οξειδίου του γραφενίου, μειώνοντας την ποσότητα του ROS στο σώμα. 

Ο ψευδάργυρος είναι σε θέση να ρυθμίζει την παραγωγή γλουταθειόνης επηρεάζοντας το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση της γλουταθειόνης, τη λιγάση της γλουταμινικής κυστεΐνης. Στην πραγματικότητα, έχει αποδειχθεί ότι η θεραπεία των ανθρώπινων επιθηλιακών κυτταρικών σεριών χρωστικής του αμφιβληστροειδούς (ARPE-19) με 100-150 mM ψευδαργύρου αύξησε τα επίπεδα mRNA της γλουταμινικής κυστεϊνικής λιγάσης μέσω του πυρηνικού παράγοντα μεταγραφής Πυρηνικός παράγοντας, Ερυθροειδές 2 (NFE-2). 

Αυτός είναι επομένως ένας μηχανισμός με τον οποίο ο ψευδάργυρος αυξάνει το ενδοκυτταρικό επίπεδο της αντιοξειδωτικής γλουταθειόνης. 

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος είναι σε θέση να δράσει έμμεσα ως αποτοξινωτής βαρέων μετάλλων ρυθμίζοντας τις πρωτεΐνες μεταλλοθειονίνης. 

Οι πρωτεΐνες μεταλλοθειονίνης είναι σε θέση να συνδέονται αποτελεσματικά και να δεσμεύουν ιόντα βαρέων μετάλλων όπως το χρώμιο, 

το κάδμιο και ο υδράργυρος, λειτουργώντας έτσι ως το κύριο σύστημα αποτοξίνωσης βαρέων μετάλλων και παρέχοντας προστασία από το οξειδωτικό στρες. 

Ο ψευδάργυρος είναι επίσης σε θέση να ανταγωνιστεί τον σίδηρο και τον χαλκό στη σύνδεση με την κυτταρική μεμβράνη, αυτό θεωρείται ότι μειώνει την παραγωγή ελεύθερων ριζών, καθώς τα ιόντα σιδήρου και χαλκού καταλύουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, ενώ τα ιόντα ψευδαργύρου είναι αδρανή και δεν συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Από το βιβλίο του Ανδρέα Ράλλη: Θεραπείες για την ανακούφιση των τοξικών και παθολογικών επιδράσεων του πειραματικού «Εμβολίου» Covid19

Μοιράσου την πληροφορία:
botanologia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ