2023-10-22 11:02:51
Φωτογραφία για 12ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών
Αναρωτιέστε αν «Αναπνέει το μαρούλι στο ψυγείο;», «Γιατί οι κεραυνοί προτιμούν τους τάρανδους και όχι τις κότες;», «Πόση αντίσταση έχει ένας Πικάσο;»

Αν θέλετε να δείτε πώς «να εξοικονομήσετε ενέργεια με τις ΑΠΕ οδηγό!» ή να παράγετε «Hλεκτρική ενέργεια από τα θαλάσσια κύματα» ή ηλεκτρισμό από το «Το πρώτο σκαλί» ή να «Υιοθετήσετε ένα δέντρο», ελάτε να «Μάθουμε γελώντας ή να γελάμε μαθαίνοντας».

Σας περιμένουν τα ρομποτάκια μας, τα ραδιοτηλεσκόπια, οι σεισμογράφοι, υπέροχα φάσματα με το φασματοφωτομέτρο που θα φτιάξετε, «Φωτοβιοαντιδραστήρας για να καλλιεργήσουμε φωτοαυτοτροφικών μικροφυκών σπιρουλίνας», αλλά και «Φανάρια κυκλοφορίας με προτεραιότητα στα ασθενοφόρα».

Ελάτε να δείτε τα «Τέρατα που ζουν ανάμεσά μας: Fake news ή μια άβολη πραγματικότητα (Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι απόδρασης για την εξέλιξη του ανθρώπου)», τον ακοίμητο

«Φρουρό της θάλασσας», «Τον από μηχανής Θεό», την «Κβαντομηχανική με απλά υλικά και συνήθη όργανα του εργαστηρίου», να ανακαλύψουμε τι είναι η «Δυσχρωματοψία και η σαλάτα με τις «μαύρες» πράσινες πιπεριές και τις «μαύρες» κόκκινες ντομάτες», αλλά και πολλά άλλα πειράματα και κατασκευές από το μαγικό κόσμο της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας
. Στην έξοδο θα σας περιμένει ένας «Ανιχνευτής ψεύδους», για να διαπιστώσουμε αν όντως μας λέτε αλήθεια ότι ενθουσιαστήκατε.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα σας περιμένουν πίσω από τους πάγκους τους, με πειράματα και κατασκευές, για να σας ξεναγήσουν σε ένα Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, που στήσαμε για σας με πολύ μεράκι. Ελάτε να τους ακούσετε και να μοιραστήτε την χαρά της δημιουργίας μαζί τους, στους:

12ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

με θέμα: «Η βιωσιμότητα στην εκπαίδευση STEM» («Sustainability in STEM Education»),

την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, 9.30 – 20.00, και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, 9.00 – 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (είσοδος ελεύθερη).

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe), σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και χορηγό τον Δήμο Αιγάλεω. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από τις πόλεις: Αθήνα, Βαθύ Σάμου, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Σαλαμίνα και Χανιά.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Τηλ.: 6977653558

e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδες: http://etsito.mysch.gr/ , http://www.science-on-stage.eu

Facebook: sonsgreece

(Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω, Κουντουριώτου 22, Αιγάλεω (Αθήνα), Μετρό: Γραμμή 3, Σταθμός Αιγάλεω)
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ