2023-11-21 07:30:05
Φωτογραφία για MEGA Stories: Η ιστορία της 16χρονης που έσπασε τα ταμπού και τη σιωπή



Ζούσε την τυπική ζωή μιας 16χρονης έφηβης γυναίκας, με σχολείο, διαβάσματα, φίλους και κυρίως όνειρα για το μέλλον της, μέχρι τις 5 Απριλίου του 2020, την ημέρα που κάποιος άλλος αποφάσισε να χωρίσει τη ζωή της στο πριν και το μετά. Την ημέρα που ένας 54χρονος Έλληνας επιτέθηκε και κακοποίησε σεξουαλικά τη μαθήτρια από ένα κατά τα άλλα φιλήσυχο μικρό χωριό της Πέλλας. Τρία χρόνια μετά, η Βασιλική με θάρρος και απόλυτη συνείδηση αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει στο «MEGA Stories» για την ημέρα που την άλλαξε, αλλά η ίδια δεν επέτρεψε να ορίσει τη ζωή και το μέλλον της. Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 00:10, στο MEGA, η ιστορία της ξεδιπλώνεται…

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στον τόπο όπου γεννήθηκε, γαλουχήθηκε, μεγάλωσε και βιάστηκε η 19χρονη σήμερα Βασιλική, στην ελληνική επαρχία, όπου όλα είθισται να κρύβονται κάτω από το χαλί, να καλύπτονται και να μην συζητιούνται

. Εκεί συνάντησε τη γυναίκα-θύμα της έμφυλης βίας, η οποία όχι μόνο αποφάσισε να μιλήσει με δύναμη για την κακοποιητική εμπειρία της, αλλά να αποδομήσει και να σπάσει ένα μεγάλο και μέχρι πρότινος αξεπέραστο κοινωνικό ταμπού. Η Βασιλική περιγράφει τη ζοφερή στιγμή που ανίσχυρη παραδόθηκε στο μένος του βιαστή της, αλλά και όσα έζησε κατόπιν, διεκδικώντας με πυγμή και κερδίζοντας τελικά τη δικαίωσή της.

Μαζί με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, μπροστά στην κάμερα του «MEGA Stories», η Βασιλική αναπλάθει μια βιωματική και κυρίως επώδυνη εμπειρία, την οποία η ίδια αντιμετώπισε με δύναμη ψυχής, απόθεμα κουράγιου και χωρίς να αφήσει το κοινωνικό στίγμα να την αποθαρρύνει. Έπειτα από τρία χρόνια η 19χρονη γυναίκα έχει βρει το φως και γίνεται με την αφήγησή της το πιο ανάγλυφο παράδειγμα για όλες τις γυναίκες-θύματα κακοποίησης που από φόβο και ντροπή βρίσκουν συνήθως καταφύγιο στο σκοτάδι και τη σιωπή.

Η εκπομπή συνάντησε, ακόμα, τη μητέρα της Βασιλικής, η οποία στάθηκε σύμμαχος της κόρης της σε όλη την επώδυνη διαδρομή αλλά και τη συνήγορό της, Μελίνα Πελίδου, μαζί με την οποία η 19χρονη κακοποιημένη γυναίκα ιχνηλάτησε τον δύσβατο δρόμο προς τη δικαίωση. Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Το «MEGA Stories» ακούει την ιστορία τριών γυναικών που με το τραύμα, την εμπειρία και τον αγώνα τους εξηγούν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τον λόγο ύπαρξής της.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10

#MegaStories





Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ