2023-11-24 10:08:45
Φωτογραφία για 20 Χρωματικές παλέτες για το σαλόνι
Οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι πρωταρχικό στοιχείο στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και η χρωματική παλέτα που θα επιλεγεί για κάθε χώρο καθοριστική για την τελική όψη και αισθητική του. 

Όχι μόνο οι αποχρώσεις στις μεγάλες επιφάνειες αλλά και αυτές σε μικρότερα αντικείμενα συμβάλλουν σημαντικά στην εικόνα κάθε δωματίου, πολύ περισσότερο στον χώρο του σαλονιού όπου κατά κανόνα συνυπάρχουν περισσότερα στοιχεία σε σχέση με άλλους χώρους του σπιτιού. 

Οι τριχρωμίες είναι, γενικά, ο πιο "αλάνθαστος" τρόπος διακόσμησης σε ό,τι αφορά τις αποχρώσεις και το κατά το δυνατόν μοίρασμα των χρωμάτων στον χώρο σύμφωνα με τον διακοσμητικό κανόνα 60-30-10 επιλέγοντας χρωματικές παλέτες που περιλαμβάνουν τόσο ανοιχτόχρωμες όσο και πιο έντονες και σκούρες αποχρώσεις. 

Φωτεινός, κομψός και κλασσικός συνδυασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους κάθε διακοσμητικού ύφους και κυρίως σε σαλόνια με αρκετά αντικείμενα στο χρώμα του ξύλου ή της ψάθας με τα οποία οι συγκεκριμένες αποχρώσεις συνδυάζονται εξαιρετικά. 


Γήινες αντιθέσεις με τα πιο σκούρα χρώματα να κάνουν έντονη την παρουσία τους ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν σε μικρές επιφάνειες και λεπτομέρειες. 

Εύκολος χρωματικός συνδυασμός αφού περιστασιακά ή και εποχή μπορούν και να διαφοροποιούνται τα πράσινα στοιχεία με άλλα παρόμοιας ή και διαφορετικής απόχρωσης. 

Ιδανική παλέτα για να αποκτήσει έντονο χρώμα ένα σαλόνι στο οποίο κυριαρχούν το λευκό-μπεζ στις μεγάλες επιφάνειες. 

Οι αποχρώσεις του κόκκινου, γενικά, είναι μια εύκολη επιλογή για τέτοιου είδους διακοσμήσεις αφού αρκεί να χρησιμοποιηθούν σε 2-3 μέτριας επιφάνειας και όγκου στοιχεία για να κάνουν έντονη την παρουσία του συγκεκριμένου χρώματος στον χώρο. 

Φωτεινοί και πιο μοντέρνας αισθητικής συνδυασμοί για όσους αγαπούν τις έντονες αποχρώσεις. 

Το πιο "διακριτικό" χρώμα στις μεγάλες επιφάνειες του τοίχου και του καναπέ επιτρέπει ακόμη και την "υπερβολή" στην χρήση των υπόλοιπων χρωματικών λεπτομερειών όπως τα μαξιλάρια αλλά και το εμριμέ χαλί χωρίς ο χώρος να "βαραίνει" χρωματικά. 

Κομψότητα και υψηλή αισθητική βασισμένα στον τέλειο συνδυασμό του μπεζ-γκρι με γαλάζιους - μπλε τόνους σε στοιχεία μικρής επιφάνειας.

Αποχρώσεις που δημιουργούν ένα ήρεμο αισθητικά αποτέλεσμα και μπορούν να συνδυαστούν ακόμη και πάνω στο ίδιο αντικείμενο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση στα ριγέ μαξιλάρια.  

Διαχρονικός συνδυασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα εντελώς κλασικό έως ένα μοντέρνας αισθητικής σαλόνι. 

Το μαύρο σε κάποιες μόνο λεπτομέρειες δένει ιδανικά με το λευκό και το μπεζ-καφέ δημιουργώντας ένα πολύ κομψό σύνολο για όσους προτιμούν τις διακοσμήσεις χωρίς έντονες αποχρώσεις. 

Εξαιρετικά "ζεστή" και ιδιαίτερη χρωματική παλέτα, ιδανική για μεγάλους και φωτεινούς χώρους όπου καμιά από τις σκούρες αποχρώσεις δεν θα "βαρύνει" χρωματικά το αποτέλεσμα. 

Επίσης κατάλληλος συνδυασμός για σαλόνια που επικρατούν το λευκό, το μπεζ και οι αποχρώσεις του ξύλου. 

Χρώμα όπως λέμε ...καλοκαίρι! 

Η διαχρονικά κομψή αντίθεση του λευκού - μπεζ με τόνους του μπλε που ασφαλώς για όσους το προτιμούν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις εποχές ενώ περιστασιακά τα μικρής επιφάνειας μπλε στοιχεία μπορούν και να αντικαθιστούνται με άλλα διαφορετικής απόχρωσης αφού το βασικό μπεζ χρώμα ταιριάζει με όλα τα χρώματα.  

Παραλλαγή της προηγούμενης χρωματικής παλέτας με γήινους τόνους στο μεγαλύτερο μέρος των επιφανειών και το μπλε μόνο σε ένα κεντρικό και μεγάλου όγκου κομμάτι. 

Ιδανικός τρόπος συνδυασμού ενός μπλε καναπέ με λευκό, μπεζ και αποχρώσεις του ξύλου.

Χρωματική παλέτα για να αποκτήσεις φωτεινότητα ένα σαλόνι με σκουρόχρωμα έπιπλα, όπως οι συγκεκριμένοι γκρι - μαύροι καναπέδες. 

Οι κίτρινες λεπτομέρειες σε συνδυασμό με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου και της ψάθας δημιουργούν ένα εξαιρετικά κομψό σύνολο, κατάλληλο για όλες τις εποχές. 

Λευκός - μπεζ καμβάς αλλά ...πολύχρωμος χώρος!

Έντονων αποχρώσεων λεπτομέρειες δημιουργούν πολύ ξεχωριστές αντιθέσεις και ένας τρόπος συνδυασμού χρωμάτων που λειτουργεί το ίδιο καλαίσθητα ανεξάρτητα από το γενικό ύφος διακόσμησης του χώρου. 

"Πασπαρτού" χρωματική παλέτα αφού στην θέση του κίτρινου μπορεί περιστασιακά να χρησιμοποιηθούν και πολλές άλλες αποχρώσεις που συνδυάζονται με το ανοιχτό γκρι και το λευκό για την δημιουργία ενός ήπιου γενικά αποτέλεσματος που όμως δεν στερείται χρωματικών αντιθέσεων. 

Χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από την φύση που ειδικά σε μεγάλα σαλόνια μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικής αισθητικής σύνολο. 

Το πράσινο περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα φυτά εσωτερικού χώρου και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο σύνολο με τα μπλε αλλά και λευκά-μπεζ στοιχεία. 

Νεανικοί τόνοι και χρωματική παλέτα ιδανική για να δοθεί πιο οντέρνο ύφος σε σαλόνια που κυριαρχούν τα έπιπλα κλασικής ή λιτής φόρμας, όπως και κλασικά - vintage ξύλινα κομμάτια. 

 

Με λευκό, ξύλο και ...πράσινο!

Πολύ κομψός συνδυασμός για σαλόνια με λευκούς - μπεζ καναπέδες και έπιπλα σε φυσική απόχρωση ξύλου. 

Οι φωτεινές πράσινες λεπτομέρειες δημιουργούν τις απαραίτητες αντιθέσεις με απόλυτα φυσικό τρόπο. 

Ένας ακόμη συνδυασμός κατάλληλος για σαλόνια με λευκά και ξύλινα έπιπλα. 

Τόσο το μπλε-γαλάζιο όσο και το φωτεινό κόκκινο-ροδακινί φωτίζουν τον χώρο και αναδεικνύονται ιδιαίτερα έντονα ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν σε λιγοστές διακοσμητικές λεπτομέρειες. 

Χρωματική παλέτα που ταιριάζει τόσο σε σαλόνια κλασικού ή ρουστίκ ύφους όσο και σε χώρους πιο σύγχρονης αισθητικής. 

Συνδυασμοί που αντικαθιστούν το διαχρονικά κομψό ασπρόμαυρο με το σκούρο μπλε στον ρόλο του μαύρου και απόλυτα ταιριαστοί με ασπρόμαυρα στοιχεία όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα η γκαλερί κάδρων. 

Γήινες φωτεινές αποχρώσεις σε συνδυασμό με το απόλυτα μοντέρνο γκρι, για ένα σύνολο που αποκτά σύγχρονη αισθητική ακόμη και όταν αποτελείται από κλασικής γραμμής έπιπλα. 

Χρωματική παλέτα κατάλληλη τόσο για μεγάλα και φωτεινά όσο και πιο μικρών διαστάσεων σαλόνια, αν χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα μικρότερα έπιπλα. 

Για όσους αγαπούν το ταίριασμα του μπλε και το κίτρινο αλλά δεν θέλουν να ...αποχωριστούν την διαχρονική αξία του λευκού - μπεζ - ανοιχτού γκρι. 

Εύκολος χρωματικός συνδυασμός για σαλόνια με ανοιχτόχρωμα καθίσματα, με το βάψιμο ενός τοίχου με μπλε και την χρήση μπλε και κίτρινων μικρών υφασμάτινων στοιχείων. 

Έντονες αντιθέσεις και ζωηρές αποχρώσεις για όσους αγαπούν τους πολύχρωμους χώρους. 

Το ανοιχτό μπεζ-ροζ καλύπτει όλες τις μεγάλες επιφάνειες (τοίχους - δάπεδο) και λειτουργεί ως ιδανικός ...καμβάς για τα υπόλοιπα έντονων αποχρώσεων στοιχεία.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

elmueble.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ