2023-12-02 14:00:21
Φωτογραφία για Κομισιόν: Συμφωνία συνεργασίας για δημιουργία ισχυρών αλυσίδων εφοδιασμού hardware

 



Σήμερα, οι συμπρόεδροι του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΕΕ-Ινδίας (ΣΕΤ), ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις και η αντιπρόεδρος Βιέρα Γιούροβα είχαν συνομιλία με τους Ινδούς ομολόγους τους –τον υπουργό Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar, τον υπουργό Σιδηροδρόμων, Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας των Πληροφοριών Ashwini Vaishnaw και τον υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal– με αντικείμενο τον απολογισμό του έργου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του ΣΕΤ ΕΕ-Ινδίας, αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη υπουργική σύνοδο.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας σχετικά με μνημόνιο συνεννόησης για τους ημιαγωγούς

. Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Τιερί Μπρετόν, επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, και τον Ashwini Vaishnaw, υπουργό Σιδηροδρόμων, Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας των Πληροφοριών της κυβέρνησης της Ινδίας. Η συμφωνία αυτή καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ και η Ινδία θα συνεργαστούν για την οικοδόμηση ισχυρών αλυσίδων εφοδιασμού ημιαγωγών και υπέρ της καινοτομίας.

να ανταλλάσσουν εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και πληροφορίες σχετικά με τα οικοσυστήματα ημιαγωγών τους·να προσδιορίσουν τομείς συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων·να προωθήσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ταλέντων και εργατικού δυναμικού για τη βιομηχανία ημιαγωγών και να διευκολύνουν τη συνεργασία μέσω διοργάνωσης εργαστηρίων, συμπράξεων και προώθησης των άμεσων επενδύσεων·να διασφαλίσουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού στον κλάδο, μεταξύ άλλων μέσω ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τις χορηγηθείσες δημόσιες επιδοτήσεις.Επόμενα βήματα

Και οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν τακτικά και να υποβάλλουν εκθέσεις στο πλαίσιο του ΣΕΤ. Η επόμενη υπουργική σύνοδος του ΣΕΤ έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024 στην Ινδία.

Ιστορικό

Η εταιρική σχέση με την Ινδία είναι για την ΕΕ μία από τις σημαντικότερες εταιρικές σχέσεις για την επόμενη δεκαετία, η δε ενδυνάμωσή της μέσω πρωτοβουλιών όπως είναι το ΣΕΤ, αποτελεί προτεραιότητα.

Η πρώτη υπουργική σύνοδος του ΣΕΤ πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2023 στις Βρυξέλλες, είχε δε προηγηθεί η σύσταση του ΣΕΤ, στις 6 Φεβρουαρίου 2023, και η ανακοίνωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, και του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, στις 25 Απριλίου 2022 στο Νέο Δελχί.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ