2023-12-06 15:36:41
Φωτογραφία για Η Ουκρανία βλέπει τώρα «μεγάλο κίνδυνο» να χάσει τον πόλεμο
 

Η αναβολή της έγκρισης της παροχής βοήθειας από το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα δημιουργούσε «μεγάλο κίνδυνο» να χάσει η Ουκρανία τον πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Σε δηλώσεις του στο Ινστιτούτο Ειρήνης των ΗΠΑ, ο Αντρέι Γερμάκ τόνισε ότι θα είναι δύσκολο για τα ουκρανικά στρατεύματα να κρατήσουν τις θέσεις τους και για τον λαό να επιβιώσει χωρίς άμεση οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ. 

«Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό η στήριξη αυτή να ψηφιστεί και να ψηφιστεί το γρηγορότερο δυνατόν» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters. 

Τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ισχυρή προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα στερέψουν από πόρους για την ποροχή βοήθειας στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους, λέγοντας ότι μια αδυναμία του Κογκρέσου να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση θα «τσάκιζε» το Κίεβο.

Το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν για έκτακτη χρηματοδότηση 106 δισ. δολαρίων για παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, στο Ισραήλ και στην Ταϊβάν δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη στο Κογκρέσο.


Ακόμα και αν το αίτημα έχει κάποιες ελπίδες να περάσει από τη Γερουσία, είναι πιο δύσκολο να λάβει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία.

«Η διακοπή των ροών όπλων και εξοπλισμού θα τσακίσει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τα κέρδη που έχει σημειώσει η Ουκρανία, αλλά αυξάνοντας την πιθανότητα ρωσικών στρατιωτικών νικών» προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ