2024-01-09 08:37:34
Φωτογραφία για Μένει τελικά στις μετρήσεις τηλεθέασης η ΕΡΤ

 

Και τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης παραμένουν στις μετρήσεις τηλεθέασης. Αναβάλλεται και η έξοδος από τη διαφήμιση. Ανανέωση της σύμβασης με τη Nielsen για έξι μήνες.



Ανατροπή στον σχεδιασμό της ΕΡΤ για άμεση έξοδο από τις μετρήσεις τηλεθέασης και από τη διαφήμιση φέρνει η νέα σύμβαση της δημόσιας τηλεόρασης με τη Nielsen. Η ΕΡΤ θα παραμείνει κανονικά στις μετρήσεις τηλεθέασης και με τα τρία κανάλια τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2024, διατηρώντας παράλληλα και την πλήρη δραστηριοποίησή της στο κομμάτι της διεκδίκησης διαφημιστικών εσόδων.



Στην τελευταία συνεδρίαση για το 2023, το Δ.Σ. της ΕΡΤ με υπογραφή της νέας διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Κασκανιώτη αποφάσισε ομόφωνα να ανανεώσει τη σύμβαση με τη Nielsen Measurement Audience για ένα εξάμηνο. Με δεδομένο ότι έως τώρα οι συμβάσεις της ΕΡΤ ήταν ετήσιες, προκύπτει ότι πρόκειται για μια μεταβατική σύμβαση που θα επανεξεταστεί ενόψει του β’ μισού του έτους. Επιπλέον, παρότι πληροφορίες ήθελαν την ΕΡΤ να έχει ζητήσει από τη Nielsen να της δώσει τιμή για τη μέτρηση μόνο της ΕΡΤ1, τελικά ούτε αυτό το σχέδιο της μερικής εξόδου από τις μετρήσεις τηλεθέασης προχωρά προς το παρόν.



Η σύμβαση ανανεώνεται χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις και αφορά «την παράταση παροχής υπηρεσιών μέτρησης και καταγραφής τηλεθέασης προγραμμάτων τριών τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ Α.Ε., καθώς και όσων τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας ή/και περιφερειακής εμβέλειας καταγράφονται στη μέτρηση». Υπό την «απειλή» της αποχώρησης, η ΕΡΤ φαίνεται να πέτυχε ένα καλύτερο οικονομικό deal για τις υπηρεσίες της Nielsen. Ενώ το κόστος για την τελευταία ετήσια σύμβαση ανερχόταν σε 400.000 ευρώ, το κόστος της νέας εξάμηνης σύμβασης ορίζεται στα 160.000 ευρώ, χωρίς να εξαιρείται κάποιο από τα κανάλια. Η παραμονή της ΕΡΤ στις μετρήσεις σηματοδοτεί ότι δεν έχει δοθεί ακόμα το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους. Η έξοδος από τις μετρήσεις θα φέρει και την έξοδο από τη διαφήμιση, με απώλεια των διαφημιστικών εσόδων της δημόσιας τηλεόρασης, τα οποία ανέρχονται περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.



Αν δεν επιτευχθεί η κάλυψη του πόσου αυτού από αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, δεν θα προχωρήσει και το κλείσιμο της «στρόφιγγας» της διαφήμισης. Το συνολικό καθεστώς που θα ισχύσει για την ΕΡΤ θα επανεξεταστεί ενόψει του καλοκαιριού που έχει έντονη αθλητική δράση λόγω Euro και Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η μεταβατική σύμβαση της ΕΡΤ με τη Nielsen Measurements Audience έχει διάρκεια από τις 8 Δεκεμβρίου 2023 -οπότε έληξε η προηγούμενη- έως τις 7 Ιουνίου του 2024, μόλις μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του Euro στις 14 Ιουνίου.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ