2024-01-23 08:17:50
Φωτογραφία για Θα γίνει το ΕρτFlix συνδρομητικό;



Η ενίσχυση του ERTFlix αλλάζει τον ανταγωνισμό στην αγορά της τηλεόρασης. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών τίθεται και το αίτημα για την επιβολή συνδρομής στη streaming υπηρεσία της ΕΡΤ, καθώς επιχειρείται η τεχνολογική της αναβάθμιση και η απόκτηση προγράμματος σειρών και ταινιών που θα μεταφέρουν κοινό από την ιδιωτική τηλεόραση.



Έως σήμερα υπήρχε το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, που σήμερα βρίσκεται στα 3 ευρώ τον μήνα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΡΤ σε πρόγραμμα και προσωπικό και να ενισχυθεί το ERTFlix. Η κυβέρνηση εξέτασε θετικά το αίτημα, αλλά δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις. Το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν επανέφερε την ΕΡΤ με το σύνολο των προγραμμάτων της, προανήγγειλε και την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, αλλά υπήρξε σφοδρή αντίδραση από τη ΝΔ.



Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η αποτελεσματική διεκδίκηση καλύτερου ξένου προγράμματος από τη διοίκηση της ΕΡΤ για το ERTFlix προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του Mega και του Alpha και έπεσε η ιδέα να ζητηθεί από την κυβέρνηση η επιβολή συνδρομής για την πλατφόρμα. Στις streaming πλατφόρμες υπάρχει η συνδρομή αλλά και το τίμημα της ενοικίασης για την πληρωμή ταινιών πρώτης προβολής που βρίσκονται σε ανταγωνιστικά δίκτυα.



Η ΕΡΤ από την πλευρά της θέλει να ενισχύσει περισσότερο το ERTFlix και σχεδιάζει περισσότερες κατηγορίες προγράμματος, όπως η μουσική και το παιδικό πρόγραμμα, προσθέτοντας και κανάλια διεθνούς εμβέλειας (π.χ. BBC), ενώ το καλοκαίρι θα προσθέσει και επιπλέον αθλητικό περιεχόμενο με τη μετάδοση του Euro 2024, των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών Αγώνων.



Πηγή: typologies 



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ