2024-01-31 08:21:44
Φωτογραφία για Ελον Μασκ: Πετυχημένη μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή



 O Ελον Μασκ με ανάρτηση του έκανε γνωστό ότι η εταιρεία του νευροτεχνολογίας Neuralink πραγματοποίησε πετυχημένη μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή. Σύμφωνα με τον Μασκ ο ασθενής «αναρρώνει καλά» μία ημέρα μετά την επέμβαση.





Η Neuralink, η οποία στοχεύει στη δημιουργία διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), άρχισε να στρατολογεί ανθρώπους ασθενείς για την πρώτη της κλινική δοκιμή το περασμένο φθινόπωρο αφού πήρε το πράσινο φως από τον Οργανισμό Τρφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή η Neuralink ανέφερε ότι άτομα που έχουν τετραπληγία λόγω τραυματισμού του αυχενικού νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφικής σκλήρυνσης (ALS) μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μελέτη. «Ο αρχικός στόχος του εμφυτεύματος μας είναι να παρέχουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ελέγχουν έναν κέρσορα ή ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους» αναφέρει η εταιρεία σε μια δήλωση.

Ο Μασκ δεν μοιράστηκε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία ή την κατάσταση του ασθενή αλλά είπε ότι τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν πολύ ενθαρρυντικά και υποστηρίζει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους ανθρώπους να βιώσουν νέες πραγματικότητες στη ζωή τους. Να σημειωθεί πάντως ότι  η Neuralink αντιμετωπίζει ομοσπονδιακή έρευνα για φερόμενη παραβίαση της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των πειραματόζωων.

Naftemporiki.gr





Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ