2024-01-31 19:36:40
Φωτογραφία για Με το 1/3 των υπαλλήλων λειτουργούσε ο ΟΣΕ παραδέχτηκε στην Εξεταστική για τα Τέμπη ο πρώην Πρόεδρος, Σπύρος Πατέρας
Την τραγική κατάσταση του ΟΣΕ που λάμβανε ελλιπή κρατική χρηματοδότηση παραδέχτηκε στην κατάθεσή του, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ο πρώην πρόεδρος και CEO Σπύρος Πατέρας.

newsbreak.gr

Σε σχετική ερώτηση της εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένας Αποστολάκη, ο κ. Πατέρας παραδέχτηκε ότι από τις 2097 θέσεις που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση, ο ΟΣΕ λειτουργούσε με μόλις 731 υπαλλήλους!

Η κ. Αποστολάκη υπενθύμισε την εξώδικη απάντηση του οργανισμού στους μηχανοδηγούς με την οποία απαξίωνε τις καταγγελίες για κενά ασφαλείας και τον ρώτησε αν θα υπέγραφε ξανά σήμερα αυτή την απάντηση. Σε απάντησή του ο κ. Πατέρας δήλωσε: «Η παρούσα περίοδος χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη κινητοποίηση και τις πλέον εκτεταμένες δράσεις που έχουν λάβει χώρα από πλευράς Κυβέρνησης, Υπουργείου Μεταφορών και Οργανισμού στον ελληνικό σιδηρόδρομο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ο σιδηρόδρομος παρότι εξακολουθεί να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο λόγω απόλυτης έλλειψης πρωτοβουλιών δεκαετιών, εισέρχεται σε μια περίοδο εκσυγχρονισμού και ασφάλειας αντίστοιχης των απαιτήσεων της εποχής και της χώρας η οποία σύντομα θα είναι εμφανής σε όλους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπέγραφε ξανά το εξώδικο.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατέρας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κατέθεσε ότι η ιταλική Hellenic Train δεν κατέβαλλε στον οργανισμό τα οφειλόμενα τέλη.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ