2024-02-02 11:49:06
Φωτογραφία για Η Intel θα προσφέρει άλμα 5X στις επιδόσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε 2 γενιές CPU

 



Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, αποκάλυψε τα σχέδιά του να προσφέρει σημαντική ώθηση στις επιδόσεις της τεχνητής νοημοσύνης με τους επερχόμενους επεξεργαστές Panther Lake, με στόχο να διπλασιάσει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης των επεξεργαστών επόμενης γενιάς Arrow Lake και Lunar Lake. Αυτό το επιθετικό άλμα επιδόσεων αποτελεί μέρος του φιλόδοξου οδικού χάρτη της Intel για την ανάκτηση της θέσης της ως ηγέτη στο υλικό ΤΝ.



 

Ο Panther Lake αναμένεται να επιφέρει περίπου 5X βελτίωση στις επιδόσεις TN σε σχέση με την τρέχουσα ναυαρχίδα επεξεργαστών της Intel, τον Meteor Lake. Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η υιοθέτηση του κόμβου διεργασίας Intel 18A, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας, και η ενσωμάτωση τόσο της παροχής ενέργειας μέσω gate-all-around όσο και backside, μια τεχνολογία που βρίσκεται δύο χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 

Ο Gelsinger επιβεβαίωσε επίσης ότι οι πρώτοι επεξεργαστές Xeon που βασίζονται στον κόμβο Intel 18A, με την κωδική ονομασία Clearwater Forest, έχουν ήδη αποτυπωθεί και βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής. Αυτοί οι επεξεργαστές αναμένεται να προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα για εφαρμογές διακομιστών.

 

Ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξης επεξεργαστών της Intel, με τους Arrow Lake και Lunar Lake να αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2024 και τον Panther Lake να ακολουθεί το 2025, υποδηλώνει ότι η εταιρεία είναι αποφασισμένη να ανακτήσει την κυριαρχία της στην αγορά επεξεργαστών. Αυτή η στρατηγική, σε συνδυασμό με τους επιθετικούς στόχους απόδοσης σε εφαρμογές ΤΝ, τοποθετεί την Intel σε καλή θέση για να ανταγωνιστεί την AMD και άλλους κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ.

 

Παρόλο που το Panther Lake είναι ακόμη υπό κάλυψη, η δυνατότητά του να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις εφαρμογών ΤΝ και να καλύπτει τις ανάγκες τόσο των υπολογιστικών εφαρμογών υψηλής ισχύος όσο και των εφαρμογών που εστιάζουν στην αποδοτικότητα, το καθιστά μια συναρπαστική προοπτική για το μέλλον της σειράς επεξεργαστών της Intel. Με τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τον επιθετικό οδικό χάρτη προϊόντων, η Intel είναι έτοιμη να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.



 Πηγή

Φωτογραφία: Shutterstock

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ