2024-02-27 12:31:29
Φωτογραφία για Τάπερ: Μπαίνουν όλα στο φούρνο μικροκυμάτων; Τι να προσέξετε



Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να αποτελεί μια γρήγορη λύση για όλους όσους βιάζονται να φάνε, όμως κάποιες φορές είναι προτιμότερο απλά να μετακινούμε το φαγητό σε άλλο σκεύος πριν το ζεστάνουμε, παρά σε ένα πλαστικό τάπερ.

Υπάρχουν όμως και αυτά που είναι ιδανικά για μεγάλες θερμοκρασίες, χωρίς να είναι επιβλαβή για την υγεία μας, αλλά και να χαλάσει και ο φούρνος μικροκυμάτων καθώς και το ίδιο το τάπερ.

Πώς όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια τάπερ είναι τα κατάλληλα;

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας που συνιστά να αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικών ταπεράκια και δοχείων στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει μεταφορά μικροπλαστικών στο φαγητό.

Συνεπώς, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε γυάλινα ή κεραμικά σκεύη που αντέχουν στη θερμότητα του φούρνου μικροκυμάτων.

Πολλά πλαστικά σκεύη κουζίνας φέρουν ειδική ένδειξη αν είναι ασφαλή για χρήση στον φούρνο μικροκυμάτων, οπότε είναι σημαντικό να ελέγχουμε αυτή την ένδειξη πριν τη χρήση τους.

Η ασφάλεια των πλαστικών δοχείων

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν προχωρήσει σημαντικά στην ανάπτυξη πλαστικών δοχείων με βελτιωμένη ασφάλεια και κατασκευή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αντικαθιστούμε τα πλαστικά τάπερ ανά κάποια χρονικά διαστήματα, καθώς η φθορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν.

Τι πρέπει να κάνετε με τα καπάκια των τάπερ

Όταν ζεσταίνετε το φαγητό σας σε πλαστικό τάπερ, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το καπάκι. Η συγκέντρωση ατμού μέσα σε ένα κλειστό δοχείο μπορεί να αυξήσει την εσωτερική θερμοκρασία, προκαλώντας μεγαλύτερη αποδέσμευση χημικών ουσιών.

Αν θέλετε να καλύψετε το φαγητό σας κατά τη θέρμανση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο πιάτο ως καπάκι ή ακόμα και μια υγρή χαρτοπετσέτα.
πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ