2024-02-29 12:05:04
Φωτογραφία για Οι «Ψυχοκόρες»: Λίγα λόγια για τους ήρωες της δραματικής υπερπαραγωγής εποχής
Οι «Ψυχοκόρες», η σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, έρχονται στον ΑΝΤ1 και κάνουν πρεμιέρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 21:00, με διπλό επεισόδιο.

Μια σειρά-«γροθιά στο στομάχι» που καταδεικνύει, με τον πιο σκληρό τρόπο, πώς το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη και πώς μία σανίδα σωτηρίας μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώμα τεσσάρων νέων κοριτσιών.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μαρίκας, της Βασιλικής, της Φρόσως και της Δεσποινιώς έρχονται για να ρίξουν φως στον «απαγορευμένο» θεσμό των ψυχοκορών και να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πένυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και με ένα all-star cast, οι «Ψυχοκόρες» αποτελούν την αναπαράσταση ενός βίαιου θεσμού, αλλά και τη ρεαλιστική αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής ιστορικών αλλαγών, αλλά και ελπίδας.


Δεκαετία του ’50. Οι τέσσερις αδελφές Πολύζου αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να γίνουν ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, δίνοντας όρκο στην ετοιμοθάνατη μητέρα τους πως θα μείνουν ενωμένες για πάντα. Όταν, όμως, τις χωρίζουν με τη βία σε τρεις διαφορετικές οικογένειες, θα κάνουν τα πάντα για να ξανασμίξουν. Για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει πρώτα να επιβιώσουν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ

ΜΑΡΙΚΑ ΠΟΛΥΖΟΥ (Μαριάννα Κιμούλη) Η Μαρίκα είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις αδερφές. Όποιος είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας, την καταλαβαίνει. Λειτουργεί ως «δεύτερη μάνα», είναι μυαλωμένη, τίμια και υπεύθυνη σε βαθμό… κακουργήματος. Πρώτα οι άλλοι και μετά αυτή. Υπομένει τα απάνθρωπα μαρτύρια της Νέλλας Κοτρώτση σιωπηλά για να προστατέψει την αδερφή της, Δεσποινιώ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΥΖΟΥ (Μαργαρίτα Αλεξιάδη)

Η Βασιλική είναι παθιασμένη, ιδεολόγος και ελεύθερο πνεύμα. Η μόνη που ξέρει γράμματα, γι’ αυτό θεωρεί δώρο Θεού να βρίσκεται στο σπίτι της Μάγιας Αρδίτη που της παρέχει ανώτερη μόρφωση. Μοναδικό αγκάθι ο κύριός της, Παύλος, καθώς η σχέση τους θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

ΦΡΟΣΩ ΠΟΛΥΖΟΥ (Άννα Λουιζίδη)

Κακοφτιαγμένη στην όψη, χρυσοχέρα στο κέντημα και παιδί στην καρδιά. Γι’ αυτό και δεν υποψιάζεται ότι η καλοσύνη με την οποία την υποδέχονται ως ψυχοκόρη στο σπίτι των Νάτσηδων είναι γιατί την προσέλαβαν για να τους κάνει γιο… Τώρα πρέπει να επιβιώσει, με κάθε τρόπο, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για την ψυχή και το σώμα της.

ΔΕΣΠΟΙΝΙΩ ΠΟΛΥΖΟΥ (Ασημένια Βουλιώτη)

Η Δεσποινιώ, λένε πως μοιάζει με νεράιδα. Είναι γλυκιά και ευκολόπιστη, μεγαλωμένη με την ιδέα ότι ο κόσμος είναι καλός. Προσγειώνεται ανώμαλα στις ορέξεις του αφεντικού της, Κοσμά Κοτρώτση, από τις οποίες θα προσπαθήσει να τη γλιτώσει ένας γλυκός φίλος της οικογενείας, ένας σωστός άγγελος - ή μήπως όχι;

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΤΡΩΤΣΗ

ΝΕΛΛΑ ΚΟΤΡΩΤΣΗ (Δήμητρα Ματσούκα)

Μια πανέξυπνη και πανέμορφη γυναίκα-νάρκισσος που αντλεί ζωή από τον θαυμασμό των άλλων. Οπιομανής, ψυχικά ασταθής και εκδικητική. Όταν ούτε ο άντρας της, ούτε ο εραστής της, αλλά ούτε και η δόση της την καλύπτουν, το μόνο νόημα που βρίσκει στην ανιαρή καθημερινότητά της είναι η επίδειξη υπεροχής στις ψυχοκόρες της με τον πιο σκληρό τρόπο ΚΟΣΜΑΣ ΚΟΤΡΩΤΣΗΣ (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

Το φτωχόπαιδο που έγινε εργοστασιάρχης και έχει το χρήμα και την εξουσία για Θεό. Η βιτρίνα του τον ενδιαφέρει ακριβώς όσο και η περιουσία του, ενώ για εκείνον όλοι οι άνθρωποι είναι όργανα για την επίτευξη των στόχων του. Παρά τη δυσαρέσκειά του,

υπομένει την ασταθή συμπεριφορά της γυναίκας του για χάρη της εικόνας της οικογένειάς τους. Και παρόλο που φαίνεται ευγενής, υπάρχουν στιγμές που δεν καταφέρνει να κρύψει τον αληθινό του εαυτό…

ΣΩΤΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΗΣ (Γιώργος Ζιάκας)

Μοναχογιός, κληρονόμος τεράστιας περιουσίας, παρόλα αυτά ανθρωπιστής και ευαίσθητος, με έμφυτη καλοσύνη και μεγάλη καρδιά. Όλα αυτά στη θεωρία. Όταν ερωτεύεται τη Μαρίκα Πολύζου, πρέπει να τα εφαρμόσει και στην πράξη. Τότε είναι που θα ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη, αλλά και το ποιος πραγματικά είναι…

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ (Νεκταρία Γιαννουδάκη)

Η οικονόμος της οικίας Κοτρώτση. Αθόρυβη, άψογη, ατσαλάκωτη. Δεν έχει προσωπική ζωή και δεν δένεται με τις ψυχοκόρες που έρχονται και φεύγουν, όμως, αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς. Το μυστικό που τη δένει με την οικογένεια, θα αποκαλυφθεί και σύντομα θα αλλάξει τη ζωή όλων…

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΡΔΙΤΗ

ΜΑΓΙΑ ΑΡΔΙΤΗ-ΣΤΡΑΤΗ (Γιούλικα Σκαφιδά)

Φεμινίστρια, δυναμική, μορφωμένη, όμορφη, ακτιβίστρια, ορφανή από μάνα, η οποία πέθανε στη γέννα. Στόχος της ζωής της είναι να ηγηθεί του αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση στη χώρα, βάζοντας την ψυχοκόρη της στις επάλξεις. Θα συνειδητοποιήσει, όμως, με τον πιο δύσκολο τρόπο, ότι όσοι θα βρεθούν αντίθετοι στις προσπάθειές της, ίσως να είναι πιο δυνατοί από αυτή. Πώς θα αντιδράσει αυτή η γυναίκα που έχει μεγαλώσει σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, όταν πληγωθεί ακόμη κι από ανθρώπους που έχει ευεργετήσει;

ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος)

Ποιητής, πιανίστας, ζωγράφος με μεγάλες ευαισθησίες για τα κοινωνικά θέματα και άνεργος. Ένας σοβαρός τραυματισμός του στον πόλεμο του έχει αφήσει ένα πρόβλημα στο πόδι. Όσα έχει βιώσει, τον έχουν καταστήσει συναισθηματικά απαθή και αντιμετωπίζει τα πάντα με έναν κυνικό σαρκασμό, ο οποίος δημιουργεί εντάσεις στη σχέση του με τη γυναίκα του. Μέχρι που η Βασιλική θα του ξαναθυμίσει πώς ήταν κάποτε…

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΔΙΤΗΣ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος)

Σκιώδης σύμβουλος σε κάθε κυβέρνηση, ανακατεμένος με ημέτερους και ξένους, με σκάνδαλα και πολεμικές αποζημιώσεις, σκληρός και πονηρός, παλιός αριστοκράτης και δολοπλόκος. Μια εμβληματική πατρική φιγούρα, που μεγάλωσε μόνος τη μοναχοκόρη του, Μάγια. Δεν τον σταματάει τίποτα όταν θέλει να πετύχει τους στόχους τους, εκτός από ένα: η ευτυχία και η αγάπη της κόρης του.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ (Οδυσσέας Πετράκης)

Μεγαλωμένος μέσα στα πλούτη, δεν του έλειψε ποτέ τίποτα εκτός από τη γνήσια αγάπη και την προσοχή των γονιών του. Γι’ αυτό εξουσιάζει τους υπηρέτες και τις ψυχοκόρες, κάνει απατεωνιές στο κολέγιο, μπλέκεται σε σκληρές οργανώσεις και ξεπερνάει τα όρια για να αποδειχθεί άξιος διάδοχος των Αρδιτών - μέχρι που βλέπει την άλλη όψη της ζωής.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑΤΣΗ

ΕΥΑΝΘΙΑ ΝΑΤΣΗ (Μαρίνα Ασλάνογλου)

Σκληρή, λογική, υπερήφανη και ντόμπρα είναι οι λέξεις που τη χαρακτηρίζουν. Κυρά του σπιτιού, πρακτική, μεθοδική, αποτελεσματική. Βλέπει την ψυχοκόρη της, Φρόσω, ως μέσον για να αποκτήσει το παιδί που λαχταρά και δεν έχει καταφέρει να χαρίσει στον άντρα της μέχρι τώρα. Αν και στην αρχή συμπεριφέρεται στοργικά στην ψυχοκόρη της, σύντομα θα αποκαλύψει τις πραγματικές της προθέσεις…

ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΗΣ (Χρήστος Μαλάκης)

Τραχύς κι απότομος, δουλευταράς μια ζωή στα χωράφια, ο Νάτσης πολλαπλασίασε την περιουσία της γυναίκας του και κατάφερε να αποκτήσει κύρος στον τόπο του. Η έννοια του, όμως, είναι να αποκτήσει και έναν αρσενικό διάδοχο που θα κληρονομήσει και θα επεκτείνει την αυτοκρατορία του. Κι αφού δεν μπορεί η κυρά του, θεωρεί σωστό και πρέπον να του τον χαρίσει η ψυχοκόρη του, έστω και με τη βία.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέμπτη, 29/2/2024: Εργασίες ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέμπτη, 29/2/2024: Εργασίες ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ