2024-03-18 21:40:03
Φωτογραφία για Το πορίσματα της έρευνας της επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη την Τετάρτη στην ολομέλεια.
Τα πορίσματα της έρευνας της επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν στην ολομέλεια του κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Νεκταρία Σταμούλη

ekathimerini.com

Η διακομματική επιτροπή που ερευνά τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης τρένων στην κεντρική Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2023, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 57 και άφησε πολλούς τραυματίες, ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις της τη Δευτέρα με κάθε κόμμα να υποβάλλει τα αντίστοιχα ευρήματά του.

Η έκθεση που θα συζητηθεί είναι τα συμπεράσματα των κυβερνώντων Συντηρητικών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες της για την τραγωδία περιορίζοντας τον αριθμό των μαρτύρων που κλήθηκαν και το εύρος της έρευνας.

Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω από τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που υπογράμμισε ότι το νομικό πλαίσιο της χώρας που παρέχει πλήρη ασυλία στους υπουργούς εμποδίζει τις έρευνες και αποτρέπει την εξεύρεση της αλήθειας.

«Έχουμε ασκήσει ποινική δίωξη κατά 23 δημοσίων υπαλλήλων και, σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού συντάγματος, δεν μπορέσαμε να διεξαγάγουμε την έρευνα εναντίον πρώην υπουργών που είναι πιθανοί ύποπτοι για την υπόθεση», δήλωσε η Laura Kövesi, επικεφαλής της EPPO. , είπε στην Καθημερινή σε συνέντευξή της την περασμένη εβδομάδα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ