2024-03-22 08:25:29
Φωτογραφία για Η Intel με το AI PC οραματίζεται το μέλλον των PC με τεχνητή νοημοσύνη

 



Ο ανώτερος διευθυντής τεχνικού μάρκετινγκ της Intel, Robert Hallock, έριξε φως στο τι χαρακτηρίζει έναν υπολογιστή ως "AI PC". Σύμφωνα με τον Hallock, ένα PC χαρακτηρίζεται ως AI PC εάν ενσωματώνει GPU, επεξεργαστή που διαθέτει μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) και έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τις εντολές Vector Neural Network Instructions (VNNI) και DP4a. Οι τρέχουσας γενιάς mobile επεξεργαστές της Intel, γνωστοί ως Core Ultra ή "Meteor Lake", πληρούν αυτά τα κριτήρια. Ο Hallock διευκρίνισε ότι ο όρος "AI PC" δεν είναι μάρκα ή προδιαγραφή- είναι απλώς μια περιγραφή των υπολογιστών που είναι εξοπλισμένοι με σημερινούς επεξεργαστές που μπορούν να εκτελούν αποτελεσματικά εργασίες AI.

 

Ο Hallock συνέκρινε την έννοια "AI PC" με προηγούμενες στρατηγικές branding, όπως το Centrino για υπολογιστές με δυνατότητα Wi-Fi και το vPro για επιχειρηματικούς επεξεργαστές

. Ωστόσο, τόνισε ότι το "AI PC" δεν είναι μια ξεχωριστή κατηγορία όπως αυτές οι προηγούμενες μάρκες, καθώς η Intel οραματίζεται ότι θα αποτελέσει το πρότυπο για τους υπολογιστές στο μέλλον. Ο Hallock σημείωσε ότι η συνταγή AI PC δεν επιβάλλει συγκεκριμένες απαιτήσεις για μνήμη, αποθήκευση ή ταχύτητες εισόδου/εξόδου. Αναγνώρισε ότι ενώ όλα τα PC μπορούν να εκτελέσουν AI, εκείνα που δεν διαθέτουν NPU ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αργές ταχύτητες AI όταν βασίζονται στην CPU.

 

Ο Hallock προβλέπει ότι το AI θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία των PC με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που το έκαναν οι κάρτες γραφικών στο παρελθόν. Οραματίζεται ότι η AI θα γίνει πανταχού παρούσα και απαραίτητη, διεισδύοντας σε εφαρμογές πέρα από τη δημιουργία περιεχομένου σε τομείς όπως η ασφάλεια και η διαχείριση πελατειακών σχέσεων (CRM). Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα συστήματα CRM για να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με συναντήσεις και συζητήσεις, παρέχοντας παραγωγικές περιλήψεις. Παρά τις εξελίξεις αυτές, ο Hallock τονίζει ότι οι χρήστες δεν χρειάζονται ένα ειδικό "AI PC" και ότι οι φετινοί υπολογιστές αρκούν για το εξελισσόμενο τοπίο της AI.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ