2024-03-21 21:18:24
Φωτογραφία για Αλβανία: Υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για σιδηροδρομική γραμμή 120 χιλιομέτρων
Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχετικά με το έργο κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Vorë-Hani i Hoti.

Πηγή: himara.gr

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για Παραγωγικές Δραστηριότητες, Εμπόριο και Περιβάλλον και η Πράσινη Ομάδα του αλβανικού Κοινοβουλίου πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση την Τρίτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο «Μια γραμμή μήκους 120 χιλιομέτρων, σημαντική όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για την περιοχή, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πολιτών, αλλά και των εμπορευμάτων», τόνισε η υπουργός.

Η Μπαλούκου τόνισε ότι μετά το τμήμα Τίρανα-Δυρράχιο με υποκατάστημα στο Αεροδρόμιο, το Vorë-Hani i Hoti είναι το δεύτερο μεγάλο έργο της αλβανικής κυβέρνησης στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

«Η ΕΤΕπ παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας για την υλοποίηση πολλών στρατηγικών έργων οδικής και σιδηροδρομικής υποδομής», είπε.

Το 2029 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σιδηρόδρομος και θα κοστίσει 356 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει περίπου 2,3 εκατ. επιβάτες ετησίως.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ