2024-03-25 21:19:10
Φωτογραφία για Το νέο τρένο European Sleeper συνδέει τέσσερις πρωτεύουσες από τις Βρυξέλλες στην Πράγα
Υπουργός Μεταφορών της Τσεχίας Μάρτιν Κούπκα:

«Τα νυχτερινά τρένα επιστρέφουν πλέον σε όλη την Ευρώπη και χαίρομαι πολύ που η Τσεχία δεν μένει πίσω».

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες μπορούν τώρα να αποκοιμηθούν στις Βρυξέλλες και να ξυπνήσουν στην Πράγα με την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας τρένων ύπνου.

.euronews.com

Η πρώτη υπηρεσία «Good Night Train» από την start-up European Sleeper αναχωρεί από την πρωτεύουσα του Βελγίου σήμερα το απόγευμα (25 Μαρτίου) με προορισμό την Τσεχική Δημοκρατία. Στη διαδρομή θα περάσει από το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και άλλες δημοφιλείς πόλεις.

Είναι ένας άλλος πολύτιμος κόμβος στο δίκτυο νυχτερινών τρένων της Ευρώπης, αφού το European Sleeper ξεκίνησε τα ταξίδια του από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο τον Μάιο του 2023.

Και η εταιρεία δεν έχει σχέδια να σταματήσει εκεί. «Στόχος μας είναι να προσθέτουμε μια νέα διαδρομή κάθε χρόνο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε ένα πιο ολοκληρωμένο και βιώσιμο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών», λέει ο συνιδρυτής Elmer Van Buuren.


Το Euronews μίλησε με τον Ολλανδό επιχειρηματία για αυτό το όραμα το 2021.

Τι οδηγεί αυτή τη νέα αυγή του ταξιδιού με τρένο;

Ο Van Buuren είπε ότι η νέα γραμμή τροφοδοτείται από τη «ντροπή πτήσης», έναν όρο που χρησιμοποιείται στη Σουηδία για να αναφερθεί στη ντροπή των ανθρώπων επειδή αυξάνουν το αποτύπωμα άνθρακα μέσω των πτήσεων.

«Πρέπει να υπάρχει μια καλή εναλλακτική από το να πετάτε ή να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας», είπε, και το European Sleeper είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό με σχετικά χαμηλή επένδυση.

Τα τρένα είναι συχνά πιο απροβλημάτιστα από το να πετούν, προσθέτει, καθώς αναχωρούν από τα κέντρα των πόλεων και σας μεταφέρουν στα κέντρα των πόλεων, σε αντίθεση με τα αεροδρόμια εκτός πόλης.

«Υπήρχαν πολύ περισσότερα νυχτερινά τρένα από ό,τι σήμερα και θέλω να τα φέρω πίσω.

"Οι άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν κατά τη μεταφορά τους και μετά να ξυπνήσουν σε μια νέα πόλη στην ώρα τους για μια επαγγελματική συνάντηση. Είναι κάπως μαγικό."

Ο χάρτης των πόλεων με τις οποίες συνδέεται το European Sleeper το 2024. European Sleeper

Ο υπουργός Μεταφορών της Τσεχίας Μάρτιν Κούπκα είναι χαρούμενος που η χώρα του επιβιβάζεται.

«Τα νυχτερινά τρένα επιστρέφουν τώρα σε όλη την Ευρώπη και χαίρομαι πολύ που η Τσεχική Δημοκρατία δεν μένει πίσω», λέει.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ