2024-03-27 18:18:40
Φωτογραφία για Τέμπη:  Φλωρίδης - ο ανακριτής απαγορευόταν να ακούσει τα ηχητικά επί 5 μήνες
Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έπρεπε να αλλάξει ο νόμος για να επιτραπεί στον ανακριτή να ακούσει τα ηχητικά από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως τόνισε ο κ. Φλωρίδης το πρωί στον ΣΚΑΙ, "όταν ανέλαβα υπουργός, μου ανέφεραν ότι ο ανακριτής δεν μπορεί να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων γιατι δεν του το επιτρέπει ο νόμος. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό κατεπείγουσα διάταξη και έδωσε να γίνει εντολή να γίνει άμεσα".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε μάλιστα ότι "πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία". Επίσης τόνισε ότι υπήρχαν και άλλες συνομιλίες και όχι μόνο αυτές που διέρρευσαν στη δημοσιότητα.

"Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, ενώ "κάποιοι" λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό και το διοχέτευαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης για να διαχειριστούν επικοινωνιακά με τον πιο χονδροειδή τρόπο το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο", ανέφερε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του με την οποία σχολίασε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


Τόνισε πώς ο υπουργός Δικαιοσύνης " αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2023 όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ενημερώθηκε από τον ανακριτή ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να ακούσει και να ενσωματώσει στη δικογραφία τις επίμαχες συνομιλίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ. Μάλιστα χρειάστηκε -όπως μας πληροφόρησε- να φέρει κατεπείγουσα διάταξη για να καταστεί αυτό εφικτό".

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο".

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ