2024-04-11 23:12:10
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο ολοκληρωμένος σταθμός «Ευκλείδης» από ψηλά
Οι σταθμοί στην πλειοψηφία τους είναι έτοιμοι, έχοντας πάρει την τελική τους μορφή.

 | Eurokinissi

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2024.

reader.gr

Οι σταθμοί στην πλειοψηφία τους είναι έτοιμοι, έχοντας πάρει την τελική τους μορφή. Ένας από τους πρώτους σταθμούς που έχουν ολοκληρωθεί είναι ο σταθμός «Ευκλείδης» που βρίσκεται ανάμεσα στους σταθμούς «Παπάφη» και «Φλέμινγκ».

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η λειτουργία

Η λειτουργία του Μετρό θα ξεκινήσει με τη βασική γραμμή που βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης με αρχικό τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», ο οποίος βρίσκεται εμπρός από τον σταθμό του ΟΣΕ και συνεχίζει έως τον τερματικό σταθμό «Νέα Ελβετία» στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλης, καταλήγοντας στο αμαξοστάσιο Πυλαίας.


Η γραμμή ακολουθεί κυρίως τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δελφών και Σόλωνος.

Το κανάλι του «perigon_perspective» ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει τον ολοκληρωμένο σταθμό «Ευκλείδης» από ψηλά.

Το έργο της βασικής γραμμής περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και 13 σταθμούς που περιλαμβάνουν τους σταθμούς:Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός

Πλατεία Δημοκρατίας

Βενιζέλου

Αγίας Σοφίας

Συντριβάνι

Πανεπιστήμιο

Παπάφη

Ευκλείδης

Φλέμινγκ

Ανάληψη

25ης Μαρτίου

Βούλγαρη

Νέα Ελβετία

Σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει και η λειτουργία και της επέκτασης προς Καλαμαριά. Οι σταθμοί της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, είναι:

Νομαρχία

Καλαμαριά, Αρετσού

Νέα Κρήνη

Μίκρα

Η βασική γραμμή του Μετρό θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περίπου 250.000 επιβάτες, αλλάζοντας πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

/sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ