2024-04-16 05:16:21
Φωτογραφία για Η Βουλγαρία παρήγγειλε διώροφα τρένα στη κατασκευαστική εταιρία Stadler
Η Stadler επιλέχθηκε να προμηθεύσει επτά ηλεκτρικές πολλαπλές μονάδες διπλού ορόφου για χρήση από την εθνική εταιρεία επιβατών BDZ .

Η προσφορά της Stadler έφτασε στα 301 εκατομμύρια λέβα, συμπεριλαμβανομένων 15 ετών συντήρησης, με χρόνο παράδοσης 26 μήνες. Οι μονάδες των 200 km/h θα έχουν χωρητικότητα 300 επιβατών.

Η επιλογή της Stadler ως προτιμώμενου μειοδότη στις 4 Απριλίου πραγματοποιείται μετά από διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στα μέσα Φεβρουαρίου. Ένας αρχικός διαγωνισμός ακυρώθηκε τον Ιανουάριο αφού ο μοναδικός πλειοδότης Vossloh Rolling Stock , το οποίο ανήκει στην κινεζική CRRC , δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα: η παραγγελία χρηματοδοτείται από το μερίδιο της Βουλγαρίας στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο απαιτεί τα κεφάλαια να δαπανηθούν από Αύγουστος 2026.

Παράλληλα, το υπουργείο διαπραγματεύεται με την Talgo για την προμήθεια 20 συρμών push-pull μετά την απόσυρση της ανταγωνιστικής προσφοράς του CRRC και έχει επίσης προκηρύξει διαγωνισμούς για την προμήθεια 35 ηλεκτρικών μηχανών και 18 ηλεκτρικών μηχανών ελιγμών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ