2024-04-17 09:41:36
Φωτογραφία για Eurovision 2024: Νέα αλλαγή στη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό
Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision εισάγει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η σειρά διεξαγωγής του Μεγάλου Τελικού. Οι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν αν θα τραγουδήσουν στο Πρώτο Μισό, στο Δεύτερο Μισό ή όπως έγινε γνωστό τώρα υπάρχει μια ολοκαίνουργια τρίτη επιλογή.

Τον Μάρτιο αποκαλύφθηκε ότι στο Μάλμε θα γίνουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές για να γίνει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ακόμη πιο συναρπαστικός. Μετά την ανακοίνωση ότι οι «Big 5» θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο σύνολό τους στους ημιτελικούς και ότι οι θαυμαστές θα μπορούν να ψηφίζουν μόλις ο πρώτος καλλιτέχνης ανέβει στη σκηνή του μεγάλου τελικού, τώρα προκύπτει μια καινούργια μεγάλη αλλαγή.

 να επιλεγούν στο Δεύτερο Μισό και 13 θέσεις για την επιλογή του παραγωγού.

Ο λόγος για την αλλαγή αυτή είναι να δοθεί στους παραγωγούς του σόου ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να κάνουν όλα τα τραγούδια του μεγάλου τελικού να ξεχωρίσουν και να δημιουργήσουν την πιο συναρπαστική δυνατή σειρά.


Ο Κρίστερ Μπγιόρκμαν, παραγωγός του φετινού διαγωνισμού, εξηγεί περισσότερα για τους λόγους της αλλαγής:

«Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή τηλεοπτική εκπομπή και να δώσουμε σε όλους τους καλλιτέχνες την ευκαιρία να λάμψουν. Τα προηγούμενα χρόνια, με κλήρωση μόνο του Πρώτου και του Δεύτερου Ημιχρόνου, μπορεί πολλές μπαλάντες να κατέληγαν στο ίδιο μέρος της εκπομπής ή πολλά αγαπημένα τραγούδια να κληρώνονταν για να εμφανιστούν στο ίδιο μισό. Η προσθήκη της ευελιξίας της επιλογής του παραγωγού μου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσω μια ακόμη καλύτερη ροή διαφορετικών ρυθμών και έναν ακόμη πιο συναρπαστικό Μεγάλο Τελικό».

Οι «Big 5» θα επιλέξουν είτε το Πρώτο Μισό, είτε το Δεύτερο Μισό, είτε την επιλογή του παραγωγού μετά τη δεύτερη πρόβα τους το Σάββατο 4 Μαΐου, ζωντανά κατά τη διάρκεια ενός Reddit AMA.

Στη συνέχεια, κάθε ένας από τους 10 προκριματικούς του Πρώτου Ημιτελικού την Τρίτη 7 Μαΐου θα κληρώσει μία από αυτές τις τρεις επιλογές αμέσως μετά την εκπομπή LIVE στο επίσημο κανάλι TikTok του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Οι 10 καλλιτέχνες που θα προκριθούν από τον Δεύτερο Ημιτελικό θα κληρώσουν από τις υπόλοιπες επιλογές ζωντανά στο TikTok μετά το τέλος της εκπομπής την Πέμπτη 9 Μαΐου.

Όταν επιλεγούν και οι 25 επιλογές, οι παραγωγοί θα καταρτίσουν τη σειρά εκτέλεσης για τον Μεγάλο Τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 10 Μαΐου. Στη συνέχεια θα αποκαλυφθεί στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Οι θέσεις των τελευταίων 10 νικητών της Eurovision

2023: Σουηδία, 9η θέση

2022: Ουκρανία, 12η

2021: ταλία, 24η

2019: Ολλανδία, 12η

2018: Ισραήλ, 22η

2017: Πορτογαλία, 11η

2016: Ουκρανία, 21η

2015: Σουηδία, 10η

2014:Αυστρία, 11η

2013: Δανία, 18η

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας την Τρίτη 7 Μαΐου (Πρώτος Ημιτελικός), την Πέμπτη 9 Μαΐου (Δεύτερος Ημιτελικός) και το Σάββατο 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός) 2024.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ