2024-04-19 20:28:20
Φωτογραφία για Ταξίδι υψηλής ταχύτητας με την Trenitalia. Είναι να μην Ζηλεύεις;
Η Trenitalia, η οποία ιδρύθηκε το 2000, είναι ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης τρένων στην Ιταλία που προσφέρει σιδηροδρομικά δρομολόγια υψηλής ταχύτητας, περιφερειακά, νυχτερινά και διεθνή δρομολόγια.

raileurope.com

 Γνωστή για την έγκαιρη εξυπηρέτηση και τις συχνές αναχωρήσεις που εκτείνονται από τα δάχτυλα μέχρι την κορυφή της ιταλικής μπότας, η Trenitalia είναι η κορυφαία επιλογή για ντόπιους και ταξιδιώτες. Οι ταξιδιώτες που προτιμούν ένα πιο χαλαρό ταξίδι επιλέγουν περιφερειακά τρένα χαμηλής ταχύτητας, ενώ όσοι έχουν ανάγκη για ταχύτητα επιλέγουν τα δημοφιλή τρένα υψηλής ταχύτητας της Trenitalia.

Ταξίδι υψηλής ταχύτητας με την Trenitalia

Υπάρχουν τρεις φορείς εκμετάλλευσης υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας από την Trenitalia είναι οι Frecciarossa, Frecciargento και Frecciabianca . Το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές διαδρομές και με διαφορετικές ταχύτητες
. Η Frecciabianca, ιταλική για το "λευκό βέλος", τρέχει με χαμηλότερες ταχύτητες, φτάνει σε μικρότερες πόλεις και προσφέρει βασικές, αλλά άνετες ανέσεις. Το Frecciargento, ή «ασημένιο βέλος», τρέχει με υψηλότερες ταχύτητες και συνδέει πόλεις μεσαίου μεγέθους, ενώ προσφέρει περισσότερες ανέσεις. Τελευταίο, και σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το πιο κομψό και γρήγορο από όλα: Frecciarossa , ή, το «κόκκινο βέλος».

Frecciarossa

Το Frecciarossa αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της Trenitalia στη βελτίωση των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων με υπευθυνότητα. Αυτά τα τρένα συνδέουν μεγάλες ιταλικές πόλεις όπως η Ρώμη, το Μιλάνο, η Φλωρεντία και η Νάπολη με ταχύτητες έως και 300 χιλιομέτρων. Πόσο γρήγορο είναι αυτό; Σκεφτείτε το ως εξής: το όριο ταχύτητας στους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Ιταλίας φτάνει τα 130 km/h! Λίγοι κάνουν ταχύτητα όπως ο Frecciarossa, αλλά κανείς δεν κάνει άνεση και ανυψωμένα ταξίδια όπως ο Frecciarossa.

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών στα τρένα Frecciarossa: Executive, Business, Premium και Standard. Όλες οι κατηγορίες στα τρένα Frecciarossa προσφέρουν μια εξαιρετικά άνετη βόλτα με κλιματισμό, πρίζες και βύσματα USB σε κάθε θέση, γενναιόδωρο χώρο αποσκευών, οθόνες, Wi-Fi και υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Για να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να απολαμβάνουν τα τρένα Frecciarossa, διατίθενται καθορισμένοι χώροι για τους επιβάτες που ταξιδεύουν με αναπηρικά καροτσάκια και τους συνοδούς τους. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε τραπέζια αλλαγής μωρών καθ' όλη τη διάρκεια της βόλτας. Εάν πεινάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή θέλετε απλώς να τεντώσετε τα πόδια σας, οι επιβάτες μπορούν να κατευθυνθούν στο αυτοκίνητο του εστιατορίου όπου μπορούν να αγοραστούν τρόφιμα και ποτά.

The Frecciarossa 1000

Το στολίδι του στόλου Frecciarossa είναι το Frecciarossa 1000 με τεχνολογία τόσο ισχυρή που αυτές οι ομορφιές μπορούν να φτάσουν ταχύτητες 400 km/h – αν και επιτρέπεται να κάνουν μόνο 300 km/h. Παρά την απίστευτη ταχύτητα, οι 16 εντυπωσιακοί κινητήρες του Frecciarossa βουίζουν σιωπηλά σε όλο το ταξίδι. Οι θεατές πιθανότατα θα δουν το φανταχτερό κόκκινο εξωτερικό πριν το ακούσουν.

Προσβάσιμο πράσινο ταξίδι

Αν πιστεύετε ότι αυτές οι ταχύτητες είναι εντυπωσιακές, πάρτε αυτό! Το Frecciarossa 1000 ήταν το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας που έλαβε πιστοποίηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (EPD) χάρη στις χαμηλές εκπομπές CO2 και την ελάχιστη ρύπανση θορύβου και κραδασμών. Γνωρίζατε ότι όταν κάνετε check out στο Rail Europe, μπορείτε να δείτε το αποτύπωμα άνθρακα σε αυτά τα τρένα;

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα ταξιδιού με το Frecciarossa 1000 από τη Φλωρεντία στη Νάπολη. Το ταξίδι αυτής της διαδρομής με αεροπλάνο έχει ατομική απόδοση 64,86 kg CO2 έναντι 2,45 kg όταν χρησιμοποιείτε το τρένο. Επιλέγοντας να πάτε με τρένο, μειώνετε τις περιβαλλοντικές σας επιπτώσεις κατά 26 φορές!

Μια γεύση από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή με τον Frecciarossa

Μια πιο γρήγορη, πιο ήσυχη, πιο πράσινη βόλτα – τι μπορεί να το ξεπεράσει; Η τάξη Executive στα τρένα Frecciarossa κάνει. Φανταστείτε αυτό. Έχετε έναν φρέσκο ​​καφέ Illy στο χέρι με ένα μπολ ριζότο και ένα μπουκάλι prosecco στο δρόμο του. Πίνετε μια γουλιά ενώ πίνετε στην ιταλική ύπαιθρο. Όχι, δεν περιγράφουμε ένα απογευματινό γεύμα σε ένα μικρό ιταλικό εστιατόριο. αυτό είναι ένα κομμάτι ζωής σε ένα τρένο Frecciarossa στην τάξη των Executive. Διψάς για περισσότερα; Το ελπίζουμε, γιατί μόλις ξεκινάει.

Άνεση και διάταξη τρένου

Σας ζητάμε να μην συγκρίνετε την κατηγορία Frecciarossa Executive με την πρώτη θέση μιας αεροπορικής εταιρείας. Γιατί; Με απλά λόγια, γιατί η κατηγορία Executive είναι καλύτερη και λιγότερο ακριβή. Η πρώτη θέση στα αεροπλάνα έχει συνήθως τουλάχιστον 12 θέσεις. Η άμαξα Frecciarossa 1000 Executive χωράει το πολύ 8 θέσεις – δίνοντάς σας περισσότερο χώρο για τα πόδια από όσο θα μπορούσατε πραγματικά να χρειαστείτε. Κτυπήστε πίσω και βρείτε τη μέγιστη άνεση με το χειριστήριο του καθίσματος που προσαρμόζει τα στηρίγματα ποδιών και ποδιών μαζί με την ανάκλιση του καθίσματος. Αυτές οι καρέκλες περιστρέφονται επίσης και μπορούν να μετακινηθούν από τη μία πλευρά στην άλλη. Κάθε κάθισμα έχει ένα αποθηκευμένο τραπέζι δίσκου και επιπλέον χώρο αποθήκευσης για τσάντες ακριβώς δίπλα στο κάθισμά σας.

Θα βρείτε επίσης μια, περιμένετε, αίθουσα συνεδριάσεων στην τάξη των Executive. Η αίθουσα συνεδριάσεων διαθέτει τραπέζι γραφείου, καρέκλες και οθόνη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για το δωμάτιο εκ των προτέρων, ώστε να μην χάσετε μια σημαντική συνάντηση ή ακόμα και ένα check in με έναν παλιό σας φίλο.

Ποτά και τοπική κουζίνα

Στην τάξη των Executive, μπορείτε να απολαύσετε όσο φαγητό και ποτό θέλετε. Το εισιτήριό σας καλύπτει τα πάντα, από γεύματα μέχρι σνακ και αλκοόλ. Οι επιβάτες μπορούν να διαβάσουν το τεράστιο μενού των τοπικών λιχουδιών για να διαλέξουν και να διαλέξουν. Και να ξέρετε ότι αυτή δεν είναι η μέση κουζίνα σας. Ένας επιβάτης στην πραγματικότητα περιέγραψε το φαγητό ως «σχεδόν «πολύ ωραίο» για φαγητό στο τρένο!» Το ενσωματωμένο catering της Trenitalia είναι γνωστό για τη χρήση φρέσκων, ιταλικών συστατικών και την προσφορά επιλογών χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Επιπλέον, ως μπόνους, η συσκευασία τους, συμπεριλαμβανομένων των κουτιών και των μπουκαλιών νερού, είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά.

Το προσωπικό μεταφοράς των φιλικών συνοδών είναι αφοσιωμένο στο να κάνει τα ταξίδια σας όσο το δυνατόν πιο άνετα και ανυψωμένα. Όχι μόνο μπορείτε να πιείτε τον παρακμιακό εσπρέσο Illy, αλλά θα ετοιμαστεί και θα σας σερβίρει απευθείας στη θέση σας από ένα καροτσάκι μηχανής εσπρέσο. Το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει αυγά, κρουασάν, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και άλλα. Το μεσημεριανό γεύμα, σύμφωνα με την ιταλική μόδα, θα μπορούσε να είναι ριζότο πανσέτα ή ζυμαρικό ραγκού με ιταλική σανίδα αλλαντικών. Το τελευταίο «φιλί του σεφ» στην εμπειρία είναι τα πραγματικά μαχαιροπίρουνα και τα κρασιά που περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Ψυχαγωγία

Η καλύτερη θέα είναι το τοπίο που κυλάει, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χρόνο του ταξιδιού σας για να παρακολουθήσετε εκπομπές ή να ακούσετε μουσική ή podcast, όχι μόνο η Trenitalia προσφέρει WiFi υψηλής ταχύτητας, αλλά και μια δωρεάν πύλη ψυχαγωγίας με βιντεοπαιχνίδια , ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές εκπομπές.

Πετώντας με τρένων

 Τα τρένα νικούν πάντα τα αεροπλάνα επειδή είναι πιο πράσινα, ταξιδεύουν απευθείας από το κέντρο της πόλης στην άλλη, προσφέρουν ευελιξία στις αποσκευές και για ταξίδια εσωτερικού με την Trenitialia, δεν υπάρχουν έλεγχοι διαβατηρίων ή αποσκευών.

Ας πάμε όμως αυτή τη σύγκριση σε άλλο επίπεδο. Ποιό είναι καλύτερο? Executive class με Frecciarossa ή αεροπορικά ταξίδια πρώτης θέσης. Για αρχή, η αναβάθμιση στην κορυφαία κατηγορία υπηρεσιών σε ένα τρένο είναι σημαντικά πιο προσιτή από ό,τι σε ένα αεροπλάνο. Κάντε μια βόλτα με το τρένο από τη Φλωρεντία στη Ρώμη, για παράδειγμα. Το πιο βασικό εισιτήριο χωρίς ευελιξία σε ένα δρομολόγιο ήταν 60€. Για το ίδιο τρένο, το εισιτήριο για την κατηγορία Executive κόστιζε 145 €, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξαιρετικών προνομίων που συζητήσαμε, καθώς και ευελιξίας με ανταλλαγές και επιστροφές χρημάτων.

Συγκρίνετε αυτό με μια σύντομη πτήση εσωτερικού στην Ιταλία, όπου ένα βασικό εισιτήριο μπορεί να κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ περίπου και το πρώτο κλασικό εισιτήριο περίπου 500-600 ευρώ ή περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή πρώτης θέσης είναι 10 φορές πιο ακριβή από τα βασικά ταξίδια! Εάν πρόκειται να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, κάντε το στο Frecciarossa. Είναι πιο προσιτό, ενώ προσφέρει περισσότερο χώρο, καλύτερο φαγητό και άψογη θέα - όλα αυτά προσφέρουν μια πραγματικά απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η ετυμηγορία είναι μέσα! Η Frecciarossa Executive class ανατινάζει τα αεροπορικά ταξίδια έξω από το νερό. Και, αν θέλετε κάποιες γνώσεις στον κλάδο των τρένων, ξεπερνά σχεδόν όλες τις άλλες προσφορές πρώτης κατηγορίας από σχεδόν όλους τους άλλους φορείς εκμετάλλευσης στην Ευρώπη. Έχει θέσει ένα εντελώς νέο πρότυπο για premium ταξίδια, κάνοντας την τιμή να αξίζει τον κόπο.

Frecciarossa Business Class

Η Business class δεν είναι τόσο ανεβασμένη όσο η Executive, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μια πολυτελή ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτός ο χώρος διαθέτει ανακλινόμενα δερμάτινα καθίσματα με ρυθμιζόμενα προσκέφαλα σε διάταξη καθισμάτων με 2 ή 4 όψη. Αν και δεν θα έχετε απεριόριστες λιχουδιές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα σας καλωσορίσουν με ένα δωρεάν ζεστό ή κρύο ρόφημα ή ένα ποτήρι Prosecco και ένα σνακ. Ένα γεύμα στο πλοίο συνοδεύεται επίσης από τον ναύλο. Θα έχετε τρία μενού για να διαλέξετε, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα κύριο πιάτο, ένα σνακ, ένα επιδόρπιο και ένα μίνι μπουκάλι νερό σερβιρισμένο σε κουτί γεύματος. Αυτή η κατηγορία έχει επίσης άφθονο χώρο για αποσκευές κάτω ή πάνω από τα καθίσματα, καθώς και στους καθορισμένους χώρους αποσκευών.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ταξιδιού, οι επιβάτες μπορούν να ανατρέξουν στις πολυάριθμες οθόνες σε όλο το βαγόνι με πληροφορίες άφιξης, καιρό, ταχύτητα, χάρτες και άλλα. Κάθε τμήμα χωρίζεται με παγωμένο γυαλί για να προσφέρει ιδιωτικότητα. Αν αναζητάτε μια ακόμα πιο ήρεμη βόλτα, επιλέξτε να καθίσετε στην ήσυχη ζώνη («Silenzio») στην Business Class χωρίς επιπλέον κόστος.

Διαδρομές που καλύπτονται από Frecciarossa

Ο υπέροχος στόλος Frecciarossa εξυπηρετεί πολλές διαδρομές. Αυτά ξεχωρίζουν σταθερά ως τα πιο πολυταξιδεμένα και πιο δημοφιλή με Ευρωπαίους και διεθνείς επισκέπτες:

Μιλάνο προς Φλωρεντία

Βενετία προς Ρώμη

Φλωρεντία προς Ρώμη

Βενετία προς Φλωρεντία

Ρώμη προς Νάπολη

Φλωρεντία προς Νάπολη

Μπορεί να είστε προετοιμασμένοι για την ομορφιά αυτών των απίστευτων πόλεων, αλλά μόνο οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι κομμάτια τέχνης. Πάρτε τον σταθμό Milano Centrale. Με τα ψηλά ταβάνια και τα ατελείωτα εστιατόρια και καταστήματα, έτοιμα να εντυπωσιαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Κράτηση εισιτηρίων στην κατηγορία Executive του Frecciarossa

Κλείστε τα εισιτήριά σας έως και 6 μήνες νωρίτερα με τα τρένα Frecciarossa με λίγα μόνο κλικ με τη Rail Europe. Εάν αποφασίσετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ταξίδια Executive (καλό για εσάς!), ακολουθήστε αυτά τα βήματα:Μεταβείτε στο widget κρατήσεων μας .

Εισαγάγετε τον προορισμό αναχώρησης και άφιξης, την ημερομηνία ταξιδιού και άλλες βασικές λεπτομέρειες ταξιδιού.

Κάντε κλικ στην αναζήτηση.

Για να βρείτε το καλύτερο τρένο για το ταξίδι σας, κάντε κλικ σε κάθε επιλογή και θα εμφανιστούν όλες οι λεπτομέρειες του τρένου.

Θα δείτε ποιος είναι ο πάροχος (Trenitalia) και ο τύπος του τρένου (το Frecciarossa 1000 είναι η νεότερη επιλογή).

Θα τοποθετηθείτε αυτόματα στο φθηνότερο εισιτήριο που είναι διαθέσιμο σε αυτό το τρένο. Για να δείτε όλες τις επιλογές στις διάφορες κατηγορίες, κάντε κλικ στο βέλος στη δεξιά πλευρά.

Τώρα μπορείτε να συγκρίνετε την τιμή και τις λεπτομέρειες κάθε κατηγορίας.

Επιλέξτε «Εκτελεστικό» και μετά «Συνέχεια».

Στην επόμενη οθόνη θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη θέση σας χωρίς επιπλέον κόστος.

Τέλος, εισαγάγετε τα στοιχεία ταξιδιού, προσθέστε στο καλάθι και συνεχίστε να πληρώνετε.

Συμβουλή κράτησης : Εάν δεν γνωρίζετε τον ακριβή σταθμό από τον οποίο αναχωρεί ένα τρένο Frecciarossa, επιλέξτε την πόλη με "οποιοσδήποτε σταθμός" μετά από αυτήν. Για παράδειγμα, εάν ταξιδεύετε από το Μιλάνο και δεν γνωρίζετε ότι ο σταθμός από τον οποίο διέρχεται η Frecciarossa είναι ο κεντρικός σταθμός Milano, μπορείτε να επιλέξετε «Μιλάνο (οποιοσδήποτε σταθμός)» και θα εμφανιστούν όλες οι επιλογές στην πόλη του Μιλάνου.

Ταξιδεύοντας με πάσο

Απαιτούνται κρατήσεις για τρένα υψηλής ταχύτητας Frecciarossa και μπορούν να γίνουν απευθείας με τη Rail Europe. Εάν επιθυμείτε να οδηγήσετε την πολυτελή εμπειρία Business class στα τρένα Frecciarossa, θα πρέπει να έχετε κάρτα Eurail ή Interrail που να ισχύει για τρένα πρώτης θέσης. Μπορείτε να κάνετε την κράτηση θέσης εισιτηρίου με κωδικό πρόσβασης στην Business class με τη Rail Europe. Για να καθίσετε στο καθιστικό της κατηγορίας Executive, θα σας ζητηθεί να αγοράσετε αυτήν την κράτηση θέσης ξεχωριστά.

Έτοιμοι για τη βόλτα της ζωής σας;

Αυτό είναι το σημάδι σας για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε μια premium βόλτα στην Ιταλία με τα τρένα Frecciarossa. Αποκτήστε περισσότερη πολυτέλεια για τα χρήματά σας στο χρυσό πρότυπο των πολυτελών ταξιδιών με τρένο. Κάντε κράτηση τώρα και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία που μόνο η Frecciarossa θα μπορούσε να προσφέρει.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ