2024-05-15 18:26:04
Φωτογραφία για Επιστολή του Σύλλογου Φίλοι του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης προς την νέα διοίκηση του ΟΣΕ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”



Κύριε Πρόεδρε,

με αφορμή την τοποθέτησή σας στην κορυφή της ιεραρχίας του Οργανισμού, σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και δηλώνουμε συμπαραστάτες στο έργο τόσο το δικό σας, όσο και των συνεργατών σας.

Ο Σύλλογος «Φίλοι Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης», είναι ο διαχειριστής του μεγαλύτερου Σιδηροδρομικού Μουσείου της χώρας, που λειτουργεί εδώ και 23 χρόνια στην περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στα όρια του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου.

Με την παραπάνω ιδιότητά μας, απευθυνόμαστε σε σας, διατυπώνοντας ένα πάγιο αίτημά μας για επάνοδο, στο χώρο που ιστορικά ανήκει, του οχήματος «καπνιστηρίου» του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ, το οποίο σήμερα βρίσκεται «θαμμένο» σε χώρο του υπό κατασκευή σιδ/κού μουσείου της Αθήνας.

Η εν λόγω μετακίνηση του παραπάνω οχήματος, προτείνουμε να προγραμματιστεί με την ευκαιρία της λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2024, όπου, αφού τοποθετηθεί στο περίπτερο του Οργανισμού, στη συνέχεια, να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθεί σε κατάλληλο στεγασμένο χώρο που έχουμε ετοιμάσει για το σκοπό αυτό.


Για δική σας ενημέρωση αναφέρουμε παρακάτω συνοπτικά στοιχεία της ιστορικής διαδρομής του περί ου ο λόγος βαγονιού.

Το βαγόνι αυτό έφθασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Στρατιωτική Στάση, (δηλαδή στο χώρου που σήμερα στεγάζει το Μουσείο μας), το έτος 1909, με την κλειστή αμαξοστοιχία που μετέφερε, στον τόπο της εξορίας του, τον έκπτωτο Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ και για δεύτερη φορά σαν λάφυρο του Ελληνικού Στρατού, μετά τους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους.

Το αίτημά μας αυτό αποτελεί αίτημα και των:

 - Σωματείο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Βορ. Ελλάδος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

- Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας - Θράκης

Κοινοποίηση:

ΠΡΟΣ : 1.- Ο.Σ.Ε. ΑΕ (υπόψιν κ.Προέδρου)

2. -Δ/ντα Σύμβουλο Ο.Σ.Ε. ΑΕ

3. - Μέλη Δ.Σ. Ο.Σ.Ε. ΑΕ ΚΟΙΝ.: 1Γρ. Υπουργού Μ - Θ

2. - Βουλευτές Ν. Θεσσαλονίκης

3. - Περιφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας

4. - Δημάρχους Πολεοδομικού

Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ