2012-07-03 14:58:06
Φωτογραφία για ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΒΙΓΙΟΤΑ
«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η οδηγός δοκιμών της Marussia, Μαρία Ντε Βιγιότα, η οποία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "onsports.gr", διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, καθώς το μονοθέσιο που οδηγούσε χτύπησε ένα παρκαρισμένο φορτηγό στο αεροδρόμιο Ντάξφορντ στην ανατολική Αγγλία.

Η ομάδα της Formula 1 αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η 32χρονη Ισπανίδα, η οποία οδηγούσε για πρώτη φορά το μονοθέσιο, τραυματίστηκε το πρωί, αφού πρώτα ολοκλήρωσε τη δοκιμή του αυτοκινήτου. «Η Μαρία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Μόλις εκτιμηθεί η ιατρική κατάστασή της, θα εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση» προσθέτει η Marussia.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας ασθενοφόρων της ανατολικής Αγγλίας, Γκάρι Σάντερσον, δήλωσε από την πλευρά του, ότι η οδηγός «υπέστη απειλητικά για τη ζωή της τραύματα» και πως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Άντενμπρουκς του Κέμπριτζ. Ο παρουσιαστής του BBC Cambridgeshire, Κρις Μαν, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο για τη συγκεκριμένη δοκιμή, είπε ότι το μονοθέσιο «επιτάχυνε ανεξήγητα» και προσέκρουσε στο πίσω μέρος του παρκαρισμένου φορτηγού υποστήριξης της ομάδας. «Το κράνος της οδηγού προσέκρουσε στο πλάι του φορτηγού. Απλά συνέβη ξαφνικά, ένα πολύ σοκαριστικό συμβάν» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο Μαν είπε ακόμη ότι η Ντε Βιγιότα, η οποία είναι κόρη του παλαίμαχου οδηγού της Φόρμουλα Ένα, Εμίλιο, παγιδεύτηκε στο μονοθέσιο γι' αρκετή ώρα, ωστόσο το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο. «Μου φαίνεται ότι αυτή δεν κουνιόταν για περίπου 10 ή 15 λεπτά. Την είδαμε να κουνάει τα χέρια της ύστερα από περίπου ένα τέταρτο και πήρε περίπου μια ώρα στο προσωπικό του ασθενοφόρου να αισθανθεί σίγουρο να τη βγάλει από το μονοθέσιο».

Η Ντε Βιγιότα ανέλαβε το Μάρτιο καθήκοντα οδηγού δοκιμών στη Marussia και ήταν τότε η μοναδική γυναίκα σε αυτό το ρόλο στη Φόρμουλα Ένα, καθώς στο μεταξύ η Γουίλιαμς ανέθεσε παρόμοια αποστολή στη Σούζι Βολφ. Η Ντε Βιγιότα έχει λάβει μέρος σε αρκετά πρωταθλήματα και τον περασμένο Αύγουστο πήρε μια γεύση από τη Φόρμουλα Ένα, οδηγώντας το μονοθέσιο της Ρενό.

Οι οδηγοί αγώνων της Marussia είναι ο Γερμανός Τίμο Γκλοκ, ο οποίος απουσίασε από το ευρωπαϊκό γκραν πρι της Βαλένθια, λόγω ασθενείας, και ο Γάλλος Σαρλ Πικ. Η ομάδα δεν έχει «αναπληρωματικό» οδηγό και η Ντε Βιγιότα δεν έχει την απαιτούμενη άδεια γι' αυτό το ρόλο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προφυλακίστηκε ο 65χρονος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προφυλακίστηκε ο 65χρονος
VW Tiguan TDI από 28.900€
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VW Tiguan TDI από 28.900€
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ