2012-07-03 14:55:37
Φωτογραφία για Συνέντευξη από τον Έλληνα που σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος.
   

«Το εξωτερικό είναι μονόδρομος σ’ αυτή την επαγγελματική καριέρα», δηλώνει Ένας ακόμη Έλληνας βάζει τα… γυαλιά στους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως. Ο 24χρονος, Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη, παράτησε το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρό του. Και η επιλογή του τον δικαίωσε αφού κατάφερε μέσα σε διάστημα πέντε μηνών να σχεδιάσει το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

«Είχα ξεκινήσει από μικρός μέσω της ζωγραφικής. Μετά τις σπουδές μου στο Λύκειο άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με τα αυτοκίνητα καθώς άρχισα να τα βλέπω σαν επαγγελματική αποκατάσταση πλέον. Κι ενώ είχα περάσει στο πανεπιστήμιο Κρήτης, στη Σχολή Υπολογιστών, είδα ότι δεν είναι αυτό που με εκφράζει. Έτσι, πήρα το ρίσκο και έφυγα. Με βοήθησε η οικογένειά μου και έφτασα μέχρι εδώ», αναφέρει στο newsbeast.gr. Έτσι μπήκε στο Πανεπιστήμιο Convetry University Art and Design και παράλληλα δούλευε επί έναν ολόκληρο χρόνο πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.


Ήθελε να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Και τα κατάφερε. Βγήκε πρώτος σχεδιάζοντας ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο της επόμενης 25ετίας. Και γι’ αυτό έβαλε τα… γυαλιά μέχρι και στους Γιαπωνέζους, που φημίζονται για την τεχνογνωσία τους. Φυσικά, ο Γιώργος Χρονάκης, αν και με πικρία, αναφέρει ότι θα φύγει στο εξωτερικό για δουλειά. Άλλωστε, μετά την επιτυχία του να σχεδιάσει για λογαριασμό της Aston Martin το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο, τον έχουν πλησιάσει άνθρωποι από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.«Στην Ελλάδα είμαι προσωρινά. Στην Ελλάδα ο χώρος αυτός δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία. Το εξωτερικό είναι μονόδρομος σ’ αυτή την επαγγελματική καριέρα», συμπληρώνει. Και τονίζει: «Την έκφρασή σου δεν μπορείς να την περιορίσεις σε ένα πρότζεκτ. Φτιάχνω κι άλλα πράγματα και πιστεύω στη δουλειά μου».ΠΗΓΗ: newsbeast

ΤΟ ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!! LORD OF THE RINGS !!! ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΔΏ ΔΩΡΕΑΝ !!!
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ