2012-07-04 10:23:46
Φωτογραφία για Νέα σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη
Νέα σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Φώτη Κουβέλη θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εν όψει των επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Παρασκευή.

Η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη στις 13.00. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος νωρίτερα στις 11.00 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή ξεκινούν την Παρασκευή και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει τις αρμοδιότητες των υπουργών, καθώς ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων των υπουργών για τους τομείς που πρέπει να αναλάβουν, ενώ έτοιμα είναι και τα Προεδρικά Διατάγματα για τις συγχωνεύσεις, την επανίδρυση ή και τις αλλαγές σε ονομασίες υπουργείων.

Επίσης, με απόφαση του Πρωθυπουργού καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών στο δημόσιο τομέα και ανασύνταξης του κρατικού μηχανισμού. Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση. Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (3-7-2012)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (3-7-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ