2012-07-04 13:31:03
Φωτογραφία για Κρανίου τόπος η χερσόνησος του Ακάμα μετά τη καταστροφική πυρκαγιά
Στάχτη και αποκαΐδια άφησαν στο πέρασμά τους οι δύο τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τρίτη στη χερσόνησο του Ακάμα, καταστρέφοντας μεγάλο... μέρος του οικολογικού δρυμού της περιοχής.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ένας και πλέον αιώνας για την επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν στο περιβάλλον.

Στην περιοχή παρέμειναν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση του ενδεχομένου αναζωπυρώσεων, ενώ και σήμερα παραμένουν σε επιφυλακή για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, υπήρξαν κάποιες μικροεστίες, οι οποίες έχου ήδη κατασβεστεί.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, είπε πως η Αστυνομία εξετάζει και αξιολογεί τεκμήρια που βρήκε στην περιοχή. Μέχρι το απόγευμα, είπε, θα γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε την καταστροφή του Ακάμα. «Το σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής, όπως εκτιμούμε, έχουν καεί δυόμιση τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και άλλα 50 εκτάρια που περιλαμβάνουν ιδιωτικές καλλιέργειες, άγρια βλάστηση και μέρος του κρατικού δάσους», πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να τέθηκε κακόβουλα. Σίγουρα, είπε, οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Ανέφερε ακόμη, ότι σήμερα θα γίνει καταγραφή της έκτασης που έχει καεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ