2012-07-04 15:20:02
Φωτογραφία για Με δανεικά επιβιώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου
Σε οικτρή οικονομική κατάσταση βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Βόλου, που πλέον αδυνατεί να πληρώσει τους εργαζόμενους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ΔΕΗ και... Φυσικό αέριο και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πλέον είναι και χωρίς τηλέφωνο, με τον ΟΤΕ να κόβει και την τελευταία γραμμή με την οποία εξυπηρετούνταν.

Ήδη το «σπίτι» εργαζόμενων και ανέργων επιβιώνει με δανεικά, από σωματεία μέλη του, ωστόσο το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνεται, καθώς μαζί με την Εργατική Εστία «σταμάτησε» και η χρηματοδότηση από τον περασμένο Νοέμβριο και ήδη τα χρέη του ανέρχονται σε 58.000 € περίπου.

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, σήμερα το Εργατικό Κέντρο Οφείλει, στους τέσσερις εργαζόμενους στο ΕΚΒ (εκ των οποίων η μία γυναίκα συνταξιοδοτήθηκε και σε αυτή οφείλονται δεδουλευμένα ενός μήνα και το επίδομα άδειας), συνολικά ποσό 30.000 €, ενώ οι τρεις εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Φεβρουάριο του 2012.


Η οφειλές του ΕΚΒ προς το ΙΚΑ ανέρχονται σε 14.000 €, για εισφορές εργαζομένων, ωστόσο έγινε ρύθμιση που, όμως, χάθηκε, γιατί δεν πληρώθηκε η δόση του Ιουνίου. «Αποτέλεσμα είναι να μη μπορούμε να πάρουμε ασφαλιστική ενημερότητα που χρειάζεται όταν εγκριθούν τα χρήματα της χρηματοδότησής μας κεντρικά», δήλωσε ο κ. Παπαδημόπουλος.

Επίσης στη ΔΕΗ το ΕΚΒ οφείλει 6000 € και στο Φυσικό Αέριο 7.500 € και ήδη έχει διακοπεί η παροχή από το χειμώνα ακόμη. Τέλος στον ΟΤΕ οφείλεται ποσό 600 €, «αλλά τόνισε ότι πλέον εδώ «είναι ιδιωτική επιχείρηση, που κόβει το τηλέφωνο, όταν παρέλθει ένα δεκαπενθήμερο», όπως ανέφερε.

Αν και το ΕΚΒ έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εγκρίθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες του Δεκεμβρίου του 2011 και του Ιανουαρίου του 2012, μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα Ευρώ, με τον κ. Παπαδημόπουλο να κάνει λόγο για δυσοίωνο μέλλον.

Διερωτήθηκε, τέλος, αν στόχος της Πολιτείας είναι να καταργήσει τα Εργατικά Κέντρα, για να μην μπορούν να εκφραστούν οι εργαζόμενοι.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ