2012-07-04 17:23:02
Φωτογραφία για Καταψηφίστηκε η συνθήκη ACTA από 478 Ευρωβουλευτές
Συντριπτικό ήταν το «όχι» των Ευρωβουλευτών στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού». Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, έναντι μόλις 39 που την υπερψήφισαν.

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί κατά της συνθήκης , ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία -το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΛΚ ήταν ότι η ACTA έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί της νομιμότητάς της.

Κατά της ACTA είχαν επίσης ταχθεί η επιτροπή Εμπορίου και τρεις ακόμα επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου. Σημειωτέον, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε ήδη προαναγγείλει την απόσυρσή της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ACTA έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νότιο Κορέα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ