2012-07-04 21:18:03
Φωτογραφία για Ο Βρετανικός τύπος για τις ιδιωτικοποιήσεις
Στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και άλλων διαρθρωτικών μέτρων αναφέρεται... ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα.

Επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών η εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει μεγάλη έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις για να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ιδιωτικοποίηση μίας 'σκληροπυρηνικής' περίπτωσης, όπως της ΔΕΗ», δηλώνει ο Έλληνας αξιωματούχος που δε θέλησε να κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι έξι προγραμματισμένες πωλήσεις που έχουν παγώσει τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω των εκλογών θα επισπευστούν, ενώ δύο άλλες – της Αγροτικής Τράπεζας και του φορέα λειτουργίας των σιδηροδρόμων – θα προστεθούν στη λίστα προτεραιοτήτων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι πιθανότητες που θα έχει η Ελλάδα να κερδίσει παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματός της και ενδεχομένως μία συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της παρόμοια με αυτήν της Ισπανίας, εξαρτώνται από την πρόοδο τους επόμενους μήνες. «Δεν μπορούμε να αρχίσουμε να ζητάμε παραχωρήσεις, έως ότου επιδείξουμε πρόοδο στους όρους της ισχύουσας συμφωνίας», δηλώνει ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.


Ο ίδιος συμπληρώνει ότι υπάρχει ακόμα πολύ λίπος να κοπεί, ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου οι έλεγχοι στις δαπάνες είναι αδύναμοι. Αναφέρεται επίσης σε σχέδιο μείωσης του μεγέθους της δημόσιας διοίκησης κατά 15% το χρόνο μέσα από πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και μη-ανανέωση συμβάσεων για το μη-μόνιμο προσωπικό.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ