2012-07-05 00:12:04
Φωτογραφία για Επεκτείνει τον φόρο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές η ουγγρική κυβέρνηση
Την επέκταση της νέας φορολογίας στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας (ΜΝΒ) σχεδιάζει να... επεκτείνει η ουγγρική κυβέρνηση. Σχετική ενημέρωση έκανε στην ΕΚΤ, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την τράπεζα.

«Η κυβέρνηση μας ενημέρωσε, όπως επίσης και την ΕΚΤ, για το σχέδιό της να φορολογήσει την ΜΝΒ μέσω του νέου δασμού στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές», είπε σήμερα εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας.

Ο πρόεδρος της ΜΝΒ 'Αντρας Σίμορ, οι σχέσεις του οποίου με την κυβέρνηση θεωρούνται τεταμένες, έχει χαρακτηρίσει το σχέδιο αυτό «παράνομο, επικίνδυνο και ακατανόητο».

«Συνήθως, οι κεντρικές τράπεζες εξαιρούνται, διότι όλα τους τα κέρδη μεταφέρονται στον κρατικό προϋπολογισμό», υπογραμμίζει σε σχετικό άρθρο της η εφημερίδα Νέπζαμπαντσαγκ.

«Εάν η κεντρική τράπεζα μετακυλίσει αυτόν τον φόρο στους πελάτες της, τις εμπορικές τράπεζες, αυτό θα οδηγούσε σε πλήρες χάος το σύστημα φόρων και επιτοκίων», προστίθεται στο ίδιο άρθρο.


Η ΕΚΤ αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω στο σχέδιο αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, είχε εκδηλώσει την ικανοποίησή της για την τελευταία, αναθεωρημένη, εκδοχή της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης της κεντρικής τράπεζας, την οποία είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση προκειμένου να συνταχθεί με τις προσδοκίες της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η πρώτη εκδοχή είχε κριθεί ως βλαπτική για την ανεξαρτησία της ΜΝΒ.

Ο συντηρητικός πρόεδρος Βίκτορ Ορμπάν, του οποίου η δημοτικότητα έχει πάρει την κατιούσα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα σχέδιο 300 δισ. φλορινιών (1,05 δισ. ευρώ) για την καταπολέμηση της ανεργίας, για τη χρηματοδότηση του οποίου προβλέπει «μία νέα εκδοχή του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές», που θα ισχύσει από το 2013 και του οποίου οι λεπτομέρειες απομένει να διασαφηνισθούν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ