2012-07-05 00:20:17
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΑΡΝΤΙΜ...
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ κέρδισε τις εντυπώσεις στον Ολυμπιακό από την "πρώτη" μέρα στο Ρέντη. Σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" που βρέθηκε στην πρώτη προπόνηση των ερυθρόλευκων για τη νέα σεζόν, γράφει σχετικά με τον Πορτογάλο και τις αξιώσεις του για τους ερυθρόλευκους της νέας περιόδου.

Μπάλα, μπάλα και... μπάλα!

Από την πρώτη στιγμή ο Ζαρντίμ έδειξε στους παίκτες του Θρύλου ότι φέρνει τον δικό του τρόπο και την δική του σφραγίδα στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε από την πρώτη κιόλας μέρα οι ποδοσφαιριστές του να πιάσουν μπάλα και να μην... βαρεθούν την προπόνηση, ενώ δεν αναλώθηκε τόσο πολύ σε τρέξιμο παρά μόνο στην αρχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το τρέξιμο και τις διατατικές ασκήσεις χώρισε τους ερυθρόλευκους σε τρία γκρουπ. Το ένα έπαιζε ποδοβόλεϊ, το άλλο έκανε ασκήσεις με μπάλα και το άλλο ασκήσεις για το πως να δίνουν με την μία την μπάλα. Εν ολίγοις έδωσε αρκετά μεγάλη έμφαση στην μπάλα και στις ασκήσεις για σωστό πασάρισμα.


Πιο συγκεκριμένα το πρώτο γκρούπ κρατούσε με πάσες την μπάλα στον αέρα, πάνω από χαμηλό φιλέ (το ποδοβόλεϊ). Το δεύτερο έπαιζε «κορόιδο» και το τρίτο έκανε χαμηλές πάσες με σπριντ, ενώ τα γκρουπ άλλαζαν, ώστε όλοι οι παίκτες να κάνουν όλες τις ασκήσεις.

Δεν ήθελε κόλπα ή... τσαλιμάκια

Ο Ζαρντίμ παρότι ήρεμος και πλήρως αφοσιωμένος στην δουλειά του, έκανε τις επισημάνσεις του με σοβαρότητα προς τους παίκτες του. Στα διτέρματα, όπου είχε βάλει ως... διαιτητή τον βοηθό του, Βιεϊρα, δεν ήθελε με τίποτα κολπάκια με την μπάλα, αλλά περίμενε από τους ερυθρόλευκους να κάνουν κοντρόλ και να δώσουν αμέσως σωστή πάσα.

Επιδίωξή του ήταν η καλή ανάπτυξη και το ουσιαστικό και μεστό παιχνίδι. Μάλιστα σε κάποια φάση που ο Χαβίτο πήγε να κάνει το κάτι παραπάνω δέχθηκε μία μικρή... επίπληξη.

Πολλή δουλειά στους γκολκίπερ

Από την πλευρά του ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Βασίλης Αλεξούδης, έπιασε δουλειά και αυτός από την πρώτη μέρα και μάλιστα δούλεψε πάνω σε Γιαννιώτη, Κάρολ, Μέγιερι και Δασκαλάκη σε πολλούς τομείς.

Στην αρχή τους είχε σε ζευγάρια (Γιαννιώτης μαζί με Κάρολ και Δασκαλάκης με Μέγιερι) κάνοντας ασκήσεις με πάσες. Μετά τους έκανε ασκήσεις για την έξοδο αλλά και ασκήσεις για το πως δίνουν σωστά την μπάλα με τα χέρια.

Την εκγύμναση των γκολκίπερ που έκαναν χωριστή προπόνηση είχαν αναλάβει οι Βασίλης Αλεξούδης και Κάρλος Πιρές. Οι τέσσερις τερματοφύλακες του Ολυμπιακού έκαναν ασκήσεις και ο Αλεξούδης είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να προπονήσει τους νέους παίκτες του.

Προπόνηση 1,5 ώρας

Η προπόνηση του Ζαρντίμ διήρκησε περίπου 1,5 ώρα και αυτό που έγινε σαφές από την πρώτη μέρα είναι πως ο Πορτογάλος ξέρει τι θέλει, έχει στο μυαλό του το πως θα φτιάξει τον νέο Ολυμπιακό και γνωρίζει πολύ καλά το τι ζητάει και το πότε.

Η προπόνηση πάντως ολοκληρώθηκε όπως άρχισε με ελαφρύ τρέξιμο, διατάσεις και μία μικρή ομιλία του Λεονάρντο Ζαρντίμ προς τους παίκτες του.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα γυμναστούν ξανά το απόγευμα της Πέμπτης (στις 19:00).

Τους έχει κερδίσει όλους!

Στο Ρέντη όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια από την πρώτη μέρα για τον Ζαρντίμ, τονίζοντας το πόσο εργασιομανής και τελειομανής είναι και κάνοντας λόγο για την μεθοδικότητά του, την δουλειά του αλλά και τον απόλυτο επαγγελματισμό του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ