2012-07-05 06:07:20
Φωτογραφία για Ετσι έστησαν το διπλό ριφιφί στην καρδιά της Αθήνας
"Αρχικά, οι δράστες της διπλής διάρρηξης άνοιξαν μια τρύπα και μπήκαν στον ακάλυπτο χώρο που συνδέει τα δύο μαγαζιά."Tο colpo grosso που έστησαν επαγγελματίες διαρρήκτες στην καρδιά της Αθήνας.

Το διπλό ριφιφί της οδού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε από μετρ του είδους, οι οποίοι άρπαξαν κοσμήματα και αντικείμενα αξίας άνω των 300.000 ευρώ αφού εξουδετέρωσαν όλα τα «μάτια» που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι κακοποιοί έβγαλαν off όλα τα συστήματα ασφαλείας κόβοντας τα καλώδια από τον πίνακα του ΟΤΕ, άνοιξαν τρύπες και έσπασαν βαριές θωρακίσεις στους τοίχους δύο μαγαζιών -ενός κοσμηματοπωλείου και ενός καταστήματος με κινητά τηλέφωνα- και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 250.000 ευρώ, 4.000 ευρώ σε μετρητά και κινητά τελευταίας τεχνολογίας. Οι δράστες ενός εκ των μεγαλύτερων ριφιφί που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια είχαν οργανώσει βήμα-βήμα το σχέδιό τους.


Πρώτα κατευθύνθηκαν στη στοά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα δύο μαγαζιά, στην οδό Πανεπιστημίου 65. Αφού παραβίασαν το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο, βρήκαν τον πίνακα του ΟΤΕ και έκοψαν όλα τα καλώδια μπλοκάροντας την επαφή του συναγερμού με τα κέντρα ασφαλείας και τις εταιρείες φύλαξης. Μάλιστα δεν έμειναν εκεί, αλλά για να βεβαιωθούν ότι δεν θα καταγραφούν οι κινήσεις τους, ξήλωσαν όλες τις κάμερες ασφαλείας που βρήκαν μπροστά τους.

Οι επόμενες κινήσεις των κακοποιών, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα «διαβασμένοι», έγιναν με επαγγελματικές κινήσεις. Αφού μπήκαν στον ακάλυπτο χώρο που συνδέει τα δύο μαγαζιά, εισέβαλαν πρώτα στο κατάστημα με τα κινητά ρίχνοντας τον τοίχο, και στη συνέχεια ανέβηκαν ανενόχλητοι στο πατάρι, εκεί όπου βρίσκεται η μεσοτοιχία με το κοσμηματοπωλείο.

Με προσεκτικές κινήσεις έσπασαν τον τοίχο και τη μεταλλική επένδυση που είχε τοποθετήσειι ο ιδιοκτήτης για να θωρακίσει το μαγαζί του και μπαίνοντας στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου κατευθύνθηκαν στις προθήκες με τα κοσμήματα.

Εχοντας προηγουμένως ξηλώσει όλες τις κάμερες ασφαλείας, αφαίρεσαν από μέσα χρυσά κοσμήματα, συνολικής αξίας 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να βάλουν χέρι στα ρολόγια που υπήρχαν στο μαγαζί. Μόλις ολοκλήρωσαν το... έργο τους, επέστρεψαν στο μαγαζί με τα κινητά παίρνοντας την τελευταία παραλαβή με κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, συνολικής αξίας άνω των 40.000 ευρώ, αλλά και μετρητά, περίπου 4.000 ευρώ.

Οι κακοποιοί, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, είχαν μελετήσει την κάθε τους κίνηση, δεν άφησαν τίποτε στην τύχη. Ούτε και τον τρόπο διαφυγής τους. Αν και χρησιμοποίησαν το ίδιο άνοιγμα που είχαν χρησιμοποιήσει για να μπουν στα δύο καταστήματα, επέλεξαν να μη βγουν στην Πανεπιστημίου, αλλά, αντιθέτως, μπήκαν στην πολυκατοικία που βρίσκεται μέσα στη στοά και έφτασαν έως την ταράτσα.

Από κει βγήκαν στην οδό Αιόλου και τράπηκαν σε φυγή μαζί με τα κλοπιμαία, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Το χάος που άφησαν πίσω τους οι δράστες της διπλής διάρρηξης δεν αποκαλύφθηκε, παρά μόνο με το φως της ημέρας. Εντρομοι οι καταστηματάρχες, που άνοιξαν στις 8.00 το πρωί τα μαγαζιά τους, είδαν ότι είχαν κάνει φτερά τα εμπορεύματά τους, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, οι ιδιοκτήτες των δύο μαγαζιών ακολούθησαν τη «διαδρομή» των δραστών φτάνοντας μέχρι την ταράτσα της πολυκατοικίας απ’ όπου διέφυγαν οι κακοποιοί. Εκεί ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος βρήκε και τις ξηλωμένες κάμερες ασφαλείας, τις οποίες φρόντισαν να πετάξουν φεύγοντας οι διαρρήκτες!

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων

Για επαγγελαμτίες διαρρήκτες που είχαν μελετήσει την κάθε τους κίνηση, κάνουν λόγο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που μπήκαν στο «στόχαστρο» των ληστών. Ο κοσμηματοπώλης Γιώργος Σταθόπουλος δήλωσε στην «Espresso»:

«Ηταν επαγγελματικό ριφιφί. Εκοψαν βαριές θωρακίσεις. Μπλόκαραν ακόμη και τον αυτόνομο συναγερμό με GSM» τόνισε. Οπως δεκάδες άλλοι χρυσοχόοι του κέντρου, βρίσκεται και εκείνος στο έλεος των ληστών.

«Τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία, ιδιαίτερα αυτά του κέντρου, δεν έχουν ασφάλεια, γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει να τα ασφαλίσει» συμπλήρωσε αμέσως μετά, καταλήγοντας ότι πλέον περιμένει να δει τι θα «δείξουν» τα καταγραφικά που ξήλωσαν οι ληστές. Ο Παναγιώτης Μωυσιάδης εργάζεται τους τελευταίους δύο μήνες ως υπεύθυνος στο κατάστημα με κινητά που «χτύπησαν» οι κακοποιοί.

Η θλίψη του γι’ αυτό που συνέβη, όπως άλλωστε και των υπόλοιπων υπαλλήλων που εργάζονται στο κατάστημα, αλλά και στο διπλανό κοσμηματοπωλείο, είναι μεγάλη. Λίγο πιο πριν είχε αγκαλιάσει και προσπαθούσε να ηρεμήσει την υπάλληλο του κοσμηματοπωλείου, η οποία βλέποντας το χάος που άφησαν οι ληστές ξέσπασε σε λυγμούς.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι γι’ αυτό που έγινε! Τα πράγματα που πήραν από το πατάρι τα είχαμε παραλάβει τις προηγούμενες μέρες. Ηταν όλα κινητά τελευταίας τεχνολογίας και η αξία τους υπολογίζεται γύρω στα 40.000 ευρώ. Επίσης, πήραν και κάποια μετρητά, περίπου 4.000 ευρώ» δήλωσε ο νεαρός υπάλληλος.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Φωτ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ

 espressonews
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ