2012-07-05 09:29:05
Φωτογραφία για Ο «Πικάσο» των τεσσάρων τροχών
Το όνομά του κάποιοι ενδέχεται να μην το γνωρίζουν. Τις «δημιουργίες» του, ωστόσο, κυριολεκτικά δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που... να μην τις έχει δει να κυκλοφορούν μπροστά του στον δρόμο.

Πολλοί, μάλιστα, τις έχουν... οδηγήσει (συνεχίζουν να τις οδηγούν καθημερινά), ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν επιβιβαστεί σε αυτές.

Ο λόγος για τον Σέρτζιο Πινινφαρίνα, τον εμβληματικότερο σχεδιαστή αυτοκινήτων του 20ου αιώνα, ο οποίος απεβίωσε χθες πλήρης ημερών (ήταν 85 ετών) στο σπίτι του στη βόρεια Ιταλία. Γεννημένος στην «αμαξούπολη» του Τορίνο το 1926 από οικογένεια αυτοκινητιστών (πατέρας του ήταν ο θρυλικός σχεδιαστής Μπατίστα Φαρίνα και εξάδελφός του ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Νίνο Φαρίνα), ο Σέρτζιο έμελλε στην πορεία να εξελιχθεί σε φυσιογνωμία-σταθμό. Για τους εραστές των τεσσάρων τροχών, ήταν ο άνθρωπος που με τα σχέδιά του χαρακτήρισε συνολικά, από το 1960 και μετά την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.


Μερικές από τις πιο γνωστές δημιουργίες του Σέρτζιο Πινινφαρίνα που άφησαν εποχή:

Ferrari Testarossa: Συνώνυμη με το όνομα Πινινφαρίνα, η Ferrari Testarossa πρωτοπάτησε άσφαλτο το 1984 και έμελλε να στιγματίσει, με το εξωτικό design, μια ολόκληρη εποχή. Έως το 1996, οπότε και σταμάτησε η παραγωγή της, είχαν βγει στην αγορά περίπου 10.000 τέτοια μοντέλα.

Alfa Romeo Brera: Πολυβραβευμένο όσο λίγα, το εν λόγω μοντέλο έμελλε τη διετία 2006-2207 να κυριαρχήσει στις λίστες με τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Όσο για το δυνατό του σημείο, αυτό είχε φυσικά να κάνει με τον σχεδιασμό του αμαξώματός του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ