2012-07-05 09:24:52
Φωτογραφία για Ας εφαρμοστεί κάτι, οτιδήποτε...
Λώρη Κέζα

Από στόχους χορτάσαμε. Θα θέλαμε να δούμε και λίγα αποτελέσματα.

Ασχέτως εάν έχουμε πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του μοντέλου που θα σώσει τη χώρα, θα ανακουφιζόμασταν αν υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι κινείται. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει ένα κλίμα αισιοδοξίας, κοινοποιώντας προθέσεις με εκφράσεις εντελώς μεταχειρισμένες. Θα γίνουν, λένε, αποκρατικοποιήσεις και μάλιστα ταχύτατα. Θα μπουν ιδιώτες στις ΔΕΚΟ, τώρα, πριν καν τελειώσουν οι διακοπές. Οσο για τους οργανισμούς του Δημοσίου, αυτούς που εδώ και τρία χρόνια καταγράφονται, επιτέλους θα συγχωνευτούν_ παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν αποκλίσεις: κανείς δεν ορκίζεται πόσοι είναι και πόσους απασχολούν.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις προγραμματικές του δηλώσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι μια όμορφη ομιλία, διαρθρωμένη σωστά, σε σημεία αιχμής, με πυγμή, με αισιόδοξη διάθεση
. Να πούμε όμως κάτι; Τις βαρεθήκαμε τις προγραμματικές, βαρεθήκαμε τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις, τα σχέδια, τους υπολογισμούς. Θα θέλαμε η επόμενη ομιλία να είναι ένας απολογισμός, να βγει ο πρωθυπουργός και να πει «από αυτά που εξαγγείλαμε, κάναμε τούτα, εφαρμόσαμε τα άλλα». Επιμένουμε: δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε με τις εξαγγελίες ως προς το περιεχόμενο. Εντούτοις οι πρωτοβουλίες που εντάσσονται σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα μπορούν να μας κάνουν οπτιμιστές. Αντιθέτως η απραξία και η φοβική πολιτική ρίχνουν τους πολίτες σε βαθιά κατάθλιψη και την αγορά στα τάρταρα.

Η ελληνική κοινωνία επέλεξε μια συγκεκριμένη συνταγή, δηλαδή την εφαρμογή του Μνημονίου με λίγα αριστερά χαδάκια. Δεκτό. Για να πάμε παρακάτω και να μην έχουμε τον συνεχή πανικό της κατάρρευσης πρέπει να εφαρμοστεί «το όλον Μνημόνιο», όπως θα έλεγε και μια κεντρώα ψυχή. Πλην όμως αρχίσαμε τα μεσοβέζικα. Τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα βασικά, όπως η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Το έχουν συζητήσει, το έχουν αποδεχτεί ως λύση, το έχουν υπογράψει. Αίφνης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν νιώθει άνετα με τα όσα συμφώνησε και κάνει πίσω. Σαν να μονολογεί, είπε: «οι απολύσεις με έναν βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν». Ο κ. Βενιζέλος et altera pars έχουν συμφωνήσει σε μαζικές απολύσεις, δεκαπλάσιες από αυτές που τώρα ξαφνικά του φαίνονται βάρβαρες. 

Δεν συμφωνούμε με τις «βάρβαρες απολύσεις» όμως θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ'όψιν ποιος τις προμόταρε ως λύση για έξοδο από την κρίση. Δεν συμφωνούμε ούτε με την επιλεκτική αγωνία, μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους ωσάν οι ιδιωτικοί να είναι οι μούλοι του κράτους. Αυτό που θα θέλαμε είναι να σταματήσει επιτέλους ο πολιτικός καιροσκοπισμός. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για κανέναν. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει μια νέα ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά, για τη Νέα Δημοκρατία και τους συμπορευόμενους. Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα. Εάν αρχίσουν οι δισταγμοί και οι αναιρέσεις θα βρεθούμε όχι εκτός ευρώ αλλά εκτός λεκ και λεβ.

Ο κ. Σαμαράς προτίθεται να τα σαρώσει όλα μέσα σε 60 ημέρες. Οι μεταρρυθμίσεις θα τον καταστήσουν δυσάρεστο. Τα ημίμετρα θα τον μετατρέψουν σε εγκληματία. Το ξέρει, το ξέρουμε.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ