2012-07-06 13:38:23
Φωτογραφία για Επιστρέφονται 200 εκ. ευρώ από το τέλος ακινήτων;
Νέα «μαύρη τρύπα» ύψους 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει στον προϋπολογισμό η επιστροφή του ειδικού τέλους ακινήτων σε φορολογούμενους οι οποίοι ενώ τύγχαναν απαλλαγής, για διαφόρους λόγους, πλήρωσαν τελικώς το «χαράτσι» και τώρα πρέπει να τους επιστραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους δικαιούχους (βιοτεχνίες, κοινόχρηστοι χώροι, ανάπηροι, άνεργοι κλπ) επιστροφής του ειδικού τέλους ακινήτων, οι οποίοι υπακούοντας στις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών πλήρωσαν το τέλος- υπό την απειλή και της διακοπής της ηλεκτροδότησης- και τώρα θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ωστόσο- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- υπάρχουν σκέψεις και για συμψηφισμό του προς επιστροφή ποσού στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο από την πλευρά των δικαιούχων έτσι ώστε να περιοριστεί η «ζημιά» στον προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε πορεία εκτροχιασμού.

Απ' την άλλη μεριά βέβαια εκκρεμεί η είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011, ποσό όμως το οποίο στο σύνολό του έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο (μετά την πάροδο 120 ημερών από τη λήξη του λογαριασμού της ΔΕΗ) και για να μπει στα ταμεία του δημοσίου θα πρέπει να «επιστρατευθούν» αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
EURO2DAY
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ