2012-07-06 15:29:31
Φωτογραφία για Ο «ανακριτής» κύριος Τράα...
Τη χειρότερη δυνατή εντύπωση, ξεπερνώντας τα όρια και δείχνοντας µε τον πιο εύγλωττο τρόπο το πώς τελικά αντιλαµβάνονται τα πράγµατα στην Ελ­λάδα οι τροϊκανοί, αποτέλεσε η κλήση του συντά­κτη του «Βήµατος» Ζώη Τσώλη να συναντηθεί µε τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα µας Μποµπ Τράα µε αφορµή το δηµοσίευµα της κυριακάτικης εφηµερίδας για τις προσλήψεις που έγιναν στο Δηµόσιο τη διετία 2010-2011.

Ακόµα και αν ένα τέτοιο ραντεβού µυρίζει νουθεσία, επικρίσεις και καταχέριασµα, θα ήλ­πιζε κανείς ότι θα γίνει µε το γνωστό κεντροευ­ρωπαϊκό τακτ που δεν προσβάλλει, αλλά και δεν αφήνει περιθώρια παρερµηνείας, και επίπλαστη, τουλάχιστον, ευγένεια. Σε αντίθεση µε αυτά που θα περίµενε κανείς, ο Μποµπ Τράα έδειξε αφιονισµένος και πρόθυµος να αφήσει για λίγο τα οι­κονοµικά και να υποδυθεί... το παιδικό του όνει­ρο: να µπει στα παπούτσια του άγριου και σκλη­ρού ανακριτή... σε κάποια από τις αποικίες της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολλανδίας...


«Ο Ολλανδός έβραζε, φαινόταν στο χρώµα του προσώπου του» γράφει ο συντάκτης της εφηµε­ρίδας για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο επι­κεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα. «Φυλλοµετρούσε τα χαρτιά του, διάβαζε τη µετάφραση του ρε­πορτάζ στα αγγλικά και τις σελίδες της έκθεσης που είχε δηµοσιεύσει “Το Βήµα”. Έδειχνε σαν να προσπαθού­σε να συγκρατηθεί. Η πρώτη φρά­ση που κατάφερε να πει ήταν:

- Πού βρήκες αυτό το έγγραφο;

- Λάθος ερώτηση σ’ έναν δηµοσι­ογράφο, ήταν η απάντησή µου».

Χωρίς να ακούει τις απαντήσεις ο Μποµπ Τράα, συνέχισε τις ριπές των ερωτήσεων, σύµφω­να µε τον Ζώη Τσώλη. Ο Ολλανδός σε ρόλο ανακρι­τή συνέχισε µε επίµονες διαδοχικές ερωτήσεις... «Πώς κάνατε την έρευνα; Πού βρήκατε την έκθε­ση; Πού βρήκατε τα στοιχεία για τις προσλήψεις που έγιναν το 2010;». Το ραντεβού συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθµούς και επειδή οι απαντήσεις του συντάκτη του «Βήµατος» του φαίνονταν λί­γες, ο Μποµπ Τράα ξεκίνησε τις «οµορφιές»: «Δεν θα µιλήσουµε ξανά στο “Βήµα”. Νοµίζαµε πως είσαστε επίσηµη εφηµερίδα του ΠAΣOΚ. [σ.σ.: Ας ρώταγε καλύτερα κανέναν ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ για να έβλεπε τι θα απαντούσε]. Έχου­µε άλλες εφηµερίδες που γράφουν ακριβώς τα στοιχεία µας». Αυτό το τελευταίο θα έπρεπε να το κάνει... πενηνταράκια ο ι Μποµπ Τράα. Για να ξέρουµε και τι δι­αβάζουµε. Όπως... λιανά τα έγραφε σε παλαιότερο ρεπορτάζ του το «Π» (στις 27.10.11) για µια µυστική έκθε­ση της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, της οποίας προΐσταται ο Μποµπ Τράα. Σε εκείνο το ρεπορτάζ το «Π» σηµείωνε ότι, σύµφωνα µε το ΔΝΤ, «τα µέσα ενηµέρω­σης - τα οποία είναι σχεδόν όλα υπερχρεωµένα - µπορούν να καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρ­τα µόλις τους κοπεί η πίστωση», τονίζοντας ότι µε αυτόν τον τρόπο πιστεύει το ΔΝΤ ότι «θα τερµατι­στεί η πελατειακή σχέση µεταξύ πολιτικών και εκ­δοτών και θα µπει µια νέα τάξη µέσων ενηµέρω­σης που θα κάνουν “αποστειρωτική” ενηµέρωση και κυρίως δεν θα κάνουν αντιπολίτευση στο κα­τεστηµένο πίσω από τους δανειστές».

ποντικι
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ