2012-07-06 15:27:03
Φωτογραφία για Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο
Θεωρείται ως προσπάθεια να αποφευχθεί η περαιτέρω αρνητική δημοσιότητα.

Η Γιούλια Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση πρωθυπουργικής εξουσίας το 2009.

Ουκρανικό δικαστήριο ανέβαλε για τις 10 Ιουλίου την εκδίκαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διαφθοράς κατά της πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο- μεταθέτοντας έτσι βολικά την κρίσιμη δίκη γιά μετά τη λήξη – 1η Ιουλίου – του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που συνδιοργανώνεται από την Ουκρανία και την Πολωνία.

Η αναβολή αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια των ουκρανικών Αρχών να αποφύγουν την περεταίρω αρνητική δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καθώς ήδη πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέφυγαν να μεταβούν στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικαστή Κονσταντίν Σαντόβσκι, η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η κατάσταση της υγείας της κ
. Τιμοσένκο της επιτρέπει να παραστεί στη δίκη της. Η 52χρονη πολιτικός, που έχει θητεύσει δύο φορές ως πρωθυπουργός, έχει δηλώσει πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χάρκοβο με προβλήματα στην πλάτη, αποτέλεσμα, όπως λέει, της κακομεταχείρισης που υπέστη μέσα στη φυλακή.

Η Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση πρωθυπουργικής εξουσίας το 2009. Η νέα δίκη αφορά υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής μέχρι και τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, που δημοσιεύτηκε στην ουκρανική εφημερίδα Kommersant , η εταιρεία φυσικού αερίου της κ. Τιμοσένκο προκάλεσε ζημιές 3 εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος, ενώ η ίδια δεν κατέβαλε φόρους ύψους 70 χιλιάδων ευρώ.

Οι ουκρανικές Αρχές έχουν επίσης κοινοποιήσει την πρόθεσή τους να συνδέσουν την κ. Τιμοσένκο με μία υπόθεση δολοφονίας, χωρίς να έχουν διευκρινίσει τις τυχόν κατηγορίες που θα επιβαρύνουν την πρώην πρωθυπουργό. Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας ότι οι διώξεις σε βάρος της έχουν πολιτικά κίνητρα.
axortagos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ