2012-07-07 02:18:02
Φωτογραφία για Αλ.Παπαρήγα: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ
Κατά της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου με όποιο τρόπο και να γίνει τάχθηκε η γ.γ. του ΚΚΕ κατά την επίσκεψη της στον ΟΣΕ.

«Είμαστε 100% αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση, με όποιο τρόπο κι αν γίνει, όπως και στην ιδιωτικοποίηση μέσω του διαχωρισμού της υποδομής από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο σιδηρόδρομος» σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Επιπλέον ανέφερε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει και μεγάλη περιβαλλοντική ανακούφιση, και ταχύτητα και εκσυγχρονισμό. «Ακριβώς γι αυτό πουλάνε εκείνα τα τμήματα τα οποία θα φέρουν στα μονοπώλια υψηλά κέρδη. Θεωρούμε ότι το όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και η αποκάλυψη της παραφιλολογίας που ακούγεται, ανεξάρτητα αν ισχύει και σε πραγματικά προβλήματα, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες» υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι υπάρχει «προγραμματισμένη απαξίωση» και «συκοφάντηση» του ρόλου που μπορεί να παίξει ο σιδηρόδρομος στην εξυπηρέτηση και την ανάπτυξη
. «Τα ελλείμματα τα οποία εμφανίζουν ότι υπάρχουν, ανεξάρτητα από το γεγονός αν ορισμένα από αυτά μπορεί να υπάρχουν και εξαιτίας ατασθαλιών, στην ουσία όμως αντανακλούν το γεγονός ότι το κράτος δεν εξασφάλισε τα υλικά μέσα και τις προϋποθέσεις για να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο των σιδηροδρόμων, δανειζόταν ο ΟΣΕ με το γνωστό αποτέλεσμα της ανακύκλωσης των ελλειμμάτων. Μπορεί τα ελλείμματα τώρα να μειώθηκαν αλλά αυτό έγινε με τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων, τις γνωστές οριζόντιες περικοπές, και με τις περικοπές γραμμών» είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μικρός έπαιζα με κούκλες»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μικρός έπαιζα με κούκλες»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ