2023-08-05 08:17:00
Φωτογραφία για ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ

Η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης από τη διοίκηση του Γ.Ν. Αγρινίου με τέτοιο «υπερβάλλοντα ζήλο» έχει οδηγήσει στην προώθηση των απευθείας αναθέσεων (εταιρείες – εργολάβους) και ιδιωτικοποιήσεων μες το κατακαλόκαιρο, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Τέτοιο παράδειγμα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού και η εκχώρηση σε εργολάβο – ιδιώτη των τομέων καθαριότητας και φύλαξης, γεγονός που θα οδηγήσει σε ΑΠΟΛΥΣΗ δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια διαγωνισμού για την καθαριότητα καθώς και του 2ου διαγωνισμού για τη φύλαξη, διότι ο 1ος κρίθηκε στο σύνολο του μη σύννομος από το ελεγκτικό συνέδριο. Είναι τέτοια η στοχοπροσήλωση τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που δεν διστάζουν να προχωρήσουν στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς γνωρίζοντας ότι το νοσοκομείο θα κληθεί να πληρώσει ΕΠΙΠΛΕΟΝ 900.000 ευρώ συνολικά για 2 έτη, συγκριτικά με τη δαπάνη που προβλεπόταν έως σήμερα για τους συναδέλφους συμβασιούχους που υπηρετούν
. (Κατά τα αλλά η Διοίκηση στέλνει οδηγίες για εξοικονόμηση δαπανών στα τμήματα μέχρι και στο χαρτί Α4!!!).

Την ιδία στιγμή, Υπουργείο Υγείας, 6η Υ.Π.Ε. και Διοίκηση Γ.Ν. Αγρινίου δεν έχουν επιδείξει τον ίδιο ή ανάλογο «ζήλο» για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν και για τα οποία είναι όλοι ενήμεροι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργιά της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.). Τους τελευταίους 7 μήνες επιτελέστηκε ένα πολύ σημαντικό έργο στο εν λόγω τμήμα, ξεκινώντας από την αρχή, και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, σώζοντας ζωές και προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς του Νομού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που είχαν ανάγκη.

Η πρόσφατη παραίτηση της διευθύντριας της Μ.Ε.Θ. συνιστά μία αρνητική εξέλιξη που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναστολή λειτουργίας του τμήματος, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης από το Υπουργείο, ως όφειλε να κάνει από την πρώτη στιγμή.

Η δέσμευση της 6ης Υ.Π.Ε. στον απόηχο της εν λόγω παραίτησης, ζητώντας από το Υπουργείο την προκήρυξη 2 θέσεων Επιμελητών Β’ καθώς και την ενίσχυση με 4 Νοσηλευτές για τη Μ.Ε.Θ., μένει να αποδειχθεί.

Υπουργείο, 6η Υ.Π.Ε. και Διοίκηση Γ.Ν. Αγρινίου έχουν ήδη σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθότι δεν προχώρησαν στην έγκαιρη και πλήρη στελέχωση της Μονάδας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όπως είχε πολλές φορές ζητηθεί από την επανέναρξη της λειτουργίας της, οδηγώντας το ήδη υπάρχον προσωπικό, να δουλεύει ακατάπαυστα κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και υπερεφημέρευσης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Απέναντι στην πολιτική που οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων, στα εντέλλεσθε για μετακινήσεις και υπερεφημέρευση, στον αυταρχισμό και στην εξουθένωση των εργαζομένων, στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος! Η Υγεία είναι Κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, μας αφορά όλους και θα μας βρουν απέναντι!

Απαιτούμε:

1. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έως αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΘ!

2. Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

3. Έξω οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

4. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γ.Ν. Αγρινίου, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες που υπάρχουν!

5. Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ