2012-07-07 16:21:14
Φωτογραφία για Κι άλλοι κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μηχανογραφικών στις Πανελλαδικές
Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 61χρονης γυναίκας σχετικά  με υπόθεση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για την υπόθεση αυτή υπεβλήθη χθες, έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τον πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο 65χρονος πατέρας κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει μηχανογραφικά δελτίο συμμετοχής της στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχος των ηλεκτρονικών ιχνών, μία 61χρονη γυναίκα, η οποία διαμένει στην Αθήνα.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι της, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή κατηγορούνται ήδη ένας 50χρονος και ένας 55χρονος, οι οποίοι υπέβαλαν πλαστές δηλώσεις μηχανογραφικών δελτίων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας.

Για την υπόθεση αυτή είχε υποβληθεί προ ημερών έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από δύο 18χρονους, τελειόφοιτους λυκείου, που διαμένουν στην Αθήνα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ