2012-07-07 18:19:19
Φωτογραφία για ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ο καιρός τρελάθηκε και ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ευρώπη και την Αμερική...Και ενώ στον ευρωπαικό νότο το θερμόμετρο ανεβαίνει, στο βορρά και την κεντρική Ευρώπη η μια καταιγίδα διαδέχεται την άλλη με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες και καταστροφές σε περιοχές της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Πολωνίας και της Αυστρίας, η οποία όμως πλήττεται και από καύσωνα. Τους 87 έφτασαν οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες στην περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Την ίδια ώρα τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τις πληγείσες περιοχές στους πρόποδες του Καυκάσου.

Στη Βιέννη εδώ και μια εβδομάδα το θερμόμετρο δεν έχει πέσει κάτω από τους 37 βαθμούς, κάνοντας ρεκόρ δεκαετιών γι' αυτή την εποχή. Στη Δρέσδη, ένα μικρό κοριτσάκι που χτυπήθηκε από κεραυνό είναι μεταξύ των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καταιγίδας που έπληξε την περιοχή. Πλημμύρες πλήττουν εδώ και μία εβδομάδα και τη Βρετανία και οι προγνώσεις για το επόμενο διάστημα δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς απ΄ότι φαίνεται οι Βρετανοί θα περάσουν το πιο υγρό καλοκαίρι των τελευταίων ετών..


Από τις τροπικές καταιγίδες των περασμένων εβδομάδων οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περάσει στον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων ετών. Πρόκειται για τις πιο ζεστές μέρες που έχουν περάσει ποτέ οι κάτοικοι κυρίως της ανατολικής ακτής, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Με κάθε τρόπο οι κάτοικοι στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο προσπαθούν να δροσιστούν ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι λόγω του καύσωνα και της χρήσης κλιματιστικών υπάρχει κίνδυνος για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση..

Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ προειδοποιούν οι περιβαλλοντολόγοι και ήδη ζούμε τις συνέπειες της με καθημερινά παραδείγματα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται είναι αποτέλεσμα της. Τον Ιούνιο σύμφωνα με τελευταίες έρευνες η επιφάνεια του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2007.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ