2012-07-07 18:40:08
Φωτογραφία για 1η POLE POSITION ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΒΡΟΧΗ Ο ΑΛΟΝΣΟ! *VIDEOS*
Την πρώτη πολ ποζίσιον στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα Σίλβερστοουν της Αγγλίας, στις κατατακτήριες δοκιμές που διήρκησαν δυόμιση ώρες, λόγω της βροχής.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr", μία από τις καλύτερες περιόδους του διανύει ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος μετά τη νίκη στη Βαλένθια θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο γκραν πρι της Βρετανίας.

Ο Ισπανός πιλότος έσπασε ένα αρνητικό σερί, δεδομένου ότι είχε να εκκινήσει από την πολ ποζίσιον από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2010 στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

Με βρόχινα και ενδιάμεσα ελαστικά μπήκαν στην πίστα για τον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών οι δέκα πιλότοι.

Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Φέτελ, αφήνοντας πίσω του τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις βρόχινες συνθήκες του Σίλβερστοουν. Δύσκολο τριήμερο φαίνεται πως έχει η McLaren, αφού μετά τον αποκλεισμό του Μπάτον, ο Χάμιλτον πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση.


Q1: Ξανά εκτός ο Μπάτον

Με μία ασυνήθιστη εικόνα ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Σίλβερστοουν της Αγγλίας. Οι πιλότοι θέλοντας να προλάβουν τη βροχή, είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους στην έξοδο των πιτ, με σκοπό να κάνουν από την αρχή τον χρόνο που θα τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίζονται για τον Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός πιλότος δεν κατάφερε να περάσει στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, με αποτέλεσμα στο… εντός έδρας γκραν πρι να δει την καρό σημαία από την 18η θέση.

Ωστόσο, ο αποκλεισμός του Μπάτον έδωσε την πρόκριση στον Νίκο Ρόσμεργκ, ο οποίος προκρίθηκε από την 10η θέση. Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση είναι οι εξής: Πετρόφ - Κοβαλάινεν (Caterham), Γκλοκ-Πικ (Marussia), Ντε λα Ρόσα- Καρθικέγιαν (HRT).

Q2: Διακοπή μιάμισης ώρας λόγω της βροχής

Ο καιρός στο Σίλβερστουυν έκανε τα δικά του, αφού η δεύτερη περίοδος των δοκιμών ξεκίνησε με πολύ βροχή. Μόλις τέσσερα λεπτά άφησαν οι αγωνοδίκες τη διαδικασία να εξελιχθεί πριν αποφασίσουν να διακόψουν τις δοκιμές λόγω της έντονης βροχόπτωσης για περίπου μιάμιση ώρα. Οι πιλότοι επέστρεψαν στην πίστα με βρόχινα ελαστικά, δεδομένου ότι το σιρκουί είχε πολύ νερό.

Πρόβλημα με το σύστημα KERS αντιμετώπισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος συνέχισε τις κατατακτήριες δοκιμές χωρίς αυτό. Έξοδο είχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος μετά από αυτό είχε μόνο έναν γύρο στη διάθεσή του για να διεκδικήσει την πρόκριση την οποία δεν κατάφερε να πάρει.

Στο παρά πέντε πέρασε ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ήταν ο Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της Lotus βγήκε από την πίστα και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.

Εκτός τελικού έμειναν οι εξής πιλότοι: Ντι Ρέστα (Force India), Κομπαγιάσι - Πέρες (Sauber), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Ρικιάρντο - Βερνιέ (Toro Rosso), Σένα (Williams).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Αλόνσο, Ferrari

2. Γουέμπερ, Red bull

3. Σουμάχερ, Merce

4. Φέτελ, Red Bull

5. Μάσα, Ferrari

6. Ραϊκόνεν, Lotus

7. Μαλδονάδο, Williams

8. Χάμιλτον, McLaren

9. Χούλκενμπεργκ, Force India

10. Γκροσεάν, Lotus

11. Ντι Ρέστα, Force India

12. Κομπαγιάσι, Sauber

13. Ρόσμπεργκ, Mercedes

14. Ρικιάρντο,Toro Rosso

15. Σένα, Williams

16. Βερνιέ, Toro Rosso

17. Περες, Sauber

18. Μπάτον, McLaren

19.Πετρόφ, Caterham

20. Κοβαλάινεν, Caterham

21. Γκλοκ, Marussia

22. Ντε λα Ρόσαμ HRT

23. Καρθικέγιαν, HRT

24. Πικ, Marussia
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρείς Γερμανοί νεκροί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρείς Γερμανοί νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ