2012-07-07 20:07:32
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας τον ότι διακήρυξε την πίστη του στη χειρότερο κράτος Συγκεκριμένα χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατώτερη των περιστάσεων ενώ έκανε λόγο για καταστράγηση της ψήφου του ελληνικού λαού.

Οι πολίτες, εξήγησε, επέλεξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι το μέλλον δεν εξασφαλίζεται με απειλές και ότι δεν μπορεί κανείς να διαλέγει τον εύκολο δρόμο της αντιπολίτευσης και να καιροφυλακτεί πότε θα αποτύχει η κυβέρνηση και η χώρα.

Ο κ.Τσίπρας, συμπλήρωσε, απαίτησε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και ταυτόχρονα είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Όπως είπε, δεν νοείται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις να είναι μια συζήτηση «κλασικού χαρακτήρα», η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, άλλο λαϊκισμό, άλλη απλούστευση.


Ο κ. Τσίπρας θέλει μορατόριουμ, εμείς θέλουμε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους, τόνισε.

Την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής, η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος ενώ εξήγησε ότι με τη Νέα Δημοκρατία συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ λόγω εθνικού καθήκοντος και ξεκαθάρισε ότι δεν ταυτίζονται αξιακά. Το μέγεθος της κρίσης επιβάλλει τη λύση διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πόσο σημαντικές είναι οι μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα αλλά και ένα εθνικό φορολογικό σύστημα. «Όπως είπα στην τρόικα σήμερα, όλα πρέπει να ξεκινήσουν από τη διαμόρφωση ενός νέου μεσοπροθέσμου προγράμματος», σημείωσε.

Τέλος τάχθηκε υπέρ της ελπίδας αλλά όχι της «καλλιέργειας ψευδαισθήσεων μιας ευκολίας που δεν υπαρχει, αυτό είναι έγκλημα σε βάρος του τόπου και της νέας γενιάς».

πηγή: Ναυτεμπορική
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ