2012-07-14 16:45:14
Φωτογραφία για Οι Βερσαλλίες στις... ράγες
Ποιος είπε πως το παλάτι των Βερσαλλιών δεν... κινείται; Ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Γαλλίας βάλθηκε να μας πείσει για το αντίθετο, ότι δηλαδή οι Βερσαλλίες μπορούν να είναι ακόμα και σε ράγες! Καλώς ήρθατε στο πλήρως ανακαινισμένο τρένο που κάνει τη διαδρομή από το κέντρο της Πόλης του Φωτός στο... κέντρο της πολιτικής εξουσίας της Γαλλίας.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που φτάνει στο παλάτι των Βερσαλλιών μέσω της γραμμής RER C μπορούν να απολαύσουν όση ώρα κρατάει το ταξίδι, το οποίο καλύπτει απόσταση δέκα χιλιομέτρων, τις περίτεχνες τοιχογραφίες και τα χρυσά γλυπτά που στολίζουν τα βαγόνια.

Για να δε είναι ακόμα πιο αληθοφανής η ατμόσφαιρα, έχει δημιουργηθεί ακόμα κι ένα αντίγραφο βιβλιοθήκης σε ένα από τα βαγόνια.

Η ανακαίνιση του συρμού έγινε με χρηματοδότηση του παλατιού των Βερσαλλιών και με τη συνδρομή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Για παράδειγμα, για να μπορέσουν να κάνουν όλες τις διακοσμήσεις στα τοιχώματα των βαγονιών χρειάστηκε να τα επενδύσουν μ’ ένα πλαστικό φιλμ υψηλής τεχνολογίας.


Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Μάλιστα στην έξυπνη καμπάνια της γι’ αυτό το νέο τρένο η SNCF, η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων, καλεί τους επιβάτες να πάρουν μαζί τους και τη φωτογραφική τους μηχανή, γιατί διαφορετικά κανείς δεν θα τους πιστέψει ότι μπήκαν σε τέτοιο τρένο.

«Είναι μια πρόσκληση για ταξίδι, που στόχο έχει να κινήσει το ενδιαφέρον τόσο στους τουρίστες όσο και στους Γάλλους να πάρουν το τρένο για να φτάσουν στις Βερσαλλίες» εξηγεί η Κατρίν Πεγκάρ, πρόεδρος του φορέα που διαχειρίζεται το παλάτι.

«Είναι η γραμμή που μετακινεί τους περισσότερους τουρίστες, περίπου το 10% της καθημερινής κίνησης» προσθέτει η Μπενεντίκτ Τιλοΐ, γενική διευθύντρια των αστικών γραμμών του SNCF.

Ο [Υπέροχες τοιχογραφίες σε κάνουν να αισθάνεσαι οτι βρίσκεσαι στο παλάτι.] Ολοι οι φορείς που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού θεματικού τρένου στηρίζουν, όπως δηλώνουν, όλες τις ελπίδες τους για τον σεβασμό της διακόσμησης στην εντύπωση που θα προκαλέσει στους επιβάτες του.

Τα τρένα στο Παρίσι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με βανδάλους. Γι’ αυτό οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανθεκτικά και υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για αντικατάστασή τους, αν χρειαστεί.
Espressonews
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ