2012-03-15 19:53:03
Φωτογραφία για Υδράργυρος στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Ποσότητα υδραργύρου επικίνδυνη για τους εργάτες βρέθηκε στο Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό με αποτέλεσμα να αποκλειστεί... ο χώρος και να ξεκινήσει έρευνα.

του Δημήτρη Συρμάτση

«Προχθές ενημερωθήκαμε για το συμβάν. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος. Βγήκαν έξω όλοι οι εργάτες. Η επιθεώρηση εργασίας σφράγισε το χώρο. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν εργαζόμενο να κατέβει κάτω» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Χάρης Κυπριανίδης.

Η ποσότητα του υδραργύρου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι 300 γρμ σε συμπαγή μορφή και βρέθηκε σε βάθος περίπου 5 μέτρων.

«Προς το παρόν περιμένουμε ένα σχέδιο δράσης από την Αυστριακή εταιρία, για την απομάκρυνση του υδραργύρου και την εξέταση του υπολοίπου σκάμματος αν είναι ακίνδυνο» σημειώνει ο κ. Κυπριανίδης.

Οι εργαζόμενοι θα πάνε για μεταλλουργικές εξετάσεις για να δουν αν υπάρχει κάποια μόλυνση. Πρόκειται για περίπου 110 άτομα.

«Γίνετε έρευνα γιατί έχει βρεθεί ο υδράργυρος εδώ και 20 μέρες και εμείς το μάθαμε προχτές» τονίζει ο κ. Κυπριανίδης. «Να δούμε ποιος ήξερε τι και αν κανείς σιώπησε» ξεκαθάρισε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανίδη μια εβδομάδα μίνιμουμ θα στοιχίσει το γεγονός στην καθυστέρηση των εργασιών.spnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ