2012-07-16 18:18:09
Φωτογραφία για Στην Επίδαυρο για τις Εκκλησιάζουσες ο Αλέξης Τσίπρας
Αποτοξίνωση με μία παράσταση με πολιτικό νόημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στην επιδαυρο θα βρεθει στις 27 του μήνα ο Αλεξης Τσίπρας. Δεν πρόκειται να πάει γοια μπάνιο σε κάποια από τις κοντινές παραλίες, ούτε να κάνει πολιτική συγκέντρωση.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθήσει νΑ αποτοξινωθεί από τα πολιτικά δρώμενα,παρακολουθώντας στο θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση "Εκκλησιάζουσες". Πρόκειται για μία κλασσική παράσταση του Αριστοφάνη

Πρόκειται για μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά –μετά τη «Λυσιστράτη»– τάσσεται υπέρ των γυναικών.

Η Πραξαγόρα μεταμφιέζεται σε άνδρα, μαζί με όλες τις γυναίκες της Αθήνας και η γυναικεία πομπή φτάνει ως την Εκκλησία του δήμου - στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου - και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών. Κάτι που φέρνει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, καθώς οι γυναίκες είναι έτοιμες να επιβάλλουν εκτός από την περιουσιακή και την ερωτική κοινοκτημοσύνη.

Αν μη τι άλλο έργο με νόημα και πολιτικές προεκτάσεις...

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ