2012-07-17 03:46:03
Φωτογραφία για Οι Έλληνες μαθαίνουν το... ίντερνετ
Η Ελλάδα υστερεί στις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση την ανάλυση του ''Ψηφιακού Βαθμολογίου'' για την Ελλάδα, για το 2011, περίπου ένας στους δύο πολίτες εμφανίζει δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελαφρώς περισσότεροι δεξιότητες χρήσης του διαδικτύου. Όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Το 47% του εγχώριου πληθυσμού στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου πανευρωπαϊκά, μαζί με τη Βουλγαρία, τη Κύπρο και τη Ρουμανία.

Οι Έλληνες συνδέονται στο διαδίκτυο κυρίως για λόγους πληροφόρησης και ενημέρωσης. Επιπλέον, η μεγάλη άνοδος των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και τη χώρα μας, καθώς οι πολίτες τις χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως.

Το βασικό συμπέρασμα από ανάλυση που έκανε η ''Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ'', είναι ότι ακόμα και αν υστερεί η Ελλάδα, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ωστόσο κινείται σε τροχιά σύγκλισης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ